Kinezi zainteresovani za Železaru Smederevo

Bez autora
Oct 04 2015

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se vode ozbiljni pregovori sa kineskom kompanijom koja je zainteresovana za Železaru Smederevo i da bi već u novembru mogao da bude postignut dogovor. Vučić je nakon otvaranja pristupne saobraćajnice Pupinovog mosta u Ovči istakao da je cilj vlade da svih 5.000 radnika Železare ostane na svom poslu i da se poveća proizvodnja. Premijer je rekao da ima naznaka da su Kinezi spremni na znatna ulaganja u Železaru, samo u pogon galvanizacije čak 120 miliona dolara, i naglasio da bi to zanačilo veću proizvodnju i drastičan rast bruto domaćeg proizvoda Srbije. Železara se sa novim mendžmentom - HPK Inženjeringom, bori u veoma teškim uslovima na globalnom tržištu čelika, bakra i aluminijuma, čije su cene dosta pale, pa u toj oblasti ima bezbroj problema, dodao je Vučić.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se vode ozbiljni pregovori sa kineskom kompanijom koja je zainteresovana za Železaru Smederevo i da bi već u novembru mogao da bude postignut dogovor.

Vučić je nakon otvaranja pristupne saobraćajnice Pupinovog mosta u Ovči istakao da je cilj vlade da svih 5.000 radnika Železare ostane na svom poslu i da se poveća proizvodnja.

Premijer je rekao da ima naznaka da su Kinezi spremni na znatna ulaganja u Železaru, samo u pogon galvanizacije čak 120 miliona dolara, i naglasio da bi to zanačilo veću proizvodnju i drastičan rast bruto domaćeg proizvoda Srbije.

Železara se sa novim mendžmentom - HPK Inženjeringom, bori u veoma teškim uslovima na globalnom tržištu čelika, bakra i aluminijuma, čije su cene dosta pale, pa u toj oblasti ima bezbroj problema, dodao je Vučić.

On je podsetio da 9. oktobra treba da bude pokrenuta proizvodnja u drugoj visokoj peći u Železari, što će biti od presudnog značaja za povećaćanje industrijske proizvodnje i BDP-a od 0,3 do 0,4 odsto.

Vučić je novinarima rekao da je deficit budžeta u septembru iznosio 3,6 milijardi dinara i manji je čak sedam puta od onoga što je projektovano sa Međunarodnim monetarnim fondom.

Plaši nas jedino kako ćemo uspeti to da održimo sledeće godine, uz povećanje plata i penzija, dodao je on.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik