Povećan izvoz srpske namenske industrije

Bez autora
Oct 05 2015

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić izjavio je danas u Kragujevcu da je namenska industrija u Srbiji, u ovoj godini, ostvarila izvoz vredan 750 miliona dolara, koji je, kako je naglasio, duplo veći u odnosu na prošlu godinu. Gašić je, po završetku razgovora sa rukovodstvom fabrike "Zastava oružje", istakao da se, nakon 15 godina, prvi put dešava da namenska industrija ima udvostručen promet i izvoz. On je naveo da je fabrika "Zastava oružje" u Kragujevcu po prvi put ostvarila dobit vrednu 274 miliona dinara, i izrazio očekivanje da će do kraja godine ona iznositi približno 400 miliona dinara. Ministar je podsetio na to da je ta fabrika 2011. godine imala gubitke od 1,5 milijardi dinara, a 2012. godine 870 miliona dinara, i naglasio da je dobit u ovoj godini ostvarena zahvaljujući politici novog rukovodstva fabrike i resornog ministarstva.

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić izjavio je danas u Kragujevcu da je namenska industrija u Srbiji, u ovoj godini, ostvarila izvoz vredan 750 miliona dolara, koji je, kako je naglasio, duplo veći u odnosu na prošlu godinu.

Gašić je, po završetku razgovora sa rukovodstvom fabrike "Zastava oružje", istakao da se, nakon 15 godina, prvi put dešava da namenska industrija ima udvostručen promet i izvoz.

On je naveo da je fabrika "Zastava oružje" u Kragujevcu po prvi put ostvarila dobit vrednu 274 miliona dinara, i izrazio očekivanje da će do kraja godine ona iznositi približno 400 miliona dinara.

Ministar je podsetio na to da je ta fabrika 2011. godine imala gubitke od 1,5 milijardi dinara, a 2012. godine 870 miliona dinara, i naglasio da je dobit u ovoj godini ostvarena zahvaljujući politici novog rukovodstva fabrike i resornog ministarstva.

Prema njegovim rečima, ova fabrika oružja ima sklopljene ugovore o izvozu u ovoj godini u vrednosti od 102 miliona dolara, pri čemu je u prvih šest meseci plasirala na strana tržišta proizvode u vrednosti od 55 miliona dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik