LRH Grupa ove godine očekuje 160 milijuna kuna dobiti prije oporezivanja

Bez autora
Oct 06 2015

Predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hotela (LRH) Igor Šehanović izjavio je u utorak da je LRH Grupa od 2010. do 2015. udvostručila prihode te da se u ovoj godini očekuje oko 400 milijuna kuna prihoda i oko 160 milijuna kuna dobiti prije oporezivanja. Predstavljajući rezultate poslovanja LRH Grupe od 2010. do 2015. na sjednici Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Rijeka u utorak, Šehanović je rekao da je LRH privatiziran 2010., a nakon toga je došlo do formiranja menadžmenta, reorganizacije, restrukturiranja i razvoja tvrtke. Tvrtka je imala manje od 200 milijuna kuna prihoda u 2010., a ove godine će imati prihod od oko 400 milijuna kuna, rekao je te istaknuo da je financijski rezultat u 2010. bio negativan, a da će LRH Grupa u 2015. imati oko 160 milijuna kuna dobiti prije oporezivanja. U međuvremenu smo investirali više od 600 milijuna kuna u razvoj na liburnijskom području te u akviziciju hotela u Cavtatu i Portorožu, dodao je.

Predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hotela (LRH) Igor Šehanović izjavio je u utorak da je LRH Grupa od 2010. do 2015. udvostručila prihode te da se u ovoj godini očekuje oko 400 milijuna kuna prihoda i oko 160 milijuna kuna dobiti prije oporezivanja.

Predstavljajući rezultate poslovanja LRH Grupe od 2010. do 2015. na sjednici Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Rijeka u utorak, Šehanović je rekao da je LRH privatiziran 2010., a  nakon toga je došlo do formiranja menadžmenta, reorganizacije, restrukturiranja i razvoja tvrtke. Tvrtka je imala manje od 200 milijuna kuna prihoda u 2010., a ove godine će imati prihod od oko 400 milijuna kuna, rekao je  te istaknuo da je financijski rezultat u 2010. bio negativan, a da će LRH Grupa u 2015. imati oko 160 milijuna kuna dobiti prije oporezivanja.

"U međuvremenu smo investirali više od 600 milijuna kuna u razvoj na liburnijskom području te u akviziciju hotela u Cavtatu i Portorožu", dodao je.

Na pitanje temeljem čega su udvostručeni prihodi, Šehanović je rekao da  se to ostvarilo zbog procesa razvoja, da  je  na opatijskoj rivijeri uloženo u rekonstrukciju objekata, kao i u akvizicije, tj. povećanje kapaciteta sa 620 soba u Cavtatu i 460 soba u Portorožu.

Govoreći o smanjenju troškova, Šehanović je rekao da su oni smanjeni u svim dijelovima, kod energenata, plaća, izravnih troškova, ostalih varijabilnih troškova…

Šehanović je rekao i da otpuštanja radnika više neće biti te da sada slijedi povećanje broja radnih mjesta, da LRH planira nekoliko investicija, te da se sada, primjerice,  kalkulira  investicija novog hotela u Ičićima sa 180 soba.

LRH je nedavno podijelio poslovanje na dvije tvrtke, pa će LRH Opatija upravljati objektima na libirnijskom području, a LRH Hoteli Cavtat onima u Cavtatu i Portorožu.

Na upit o prodaji četiri liburnijske vile i drugih nekretnina u vlasništvu LRH, koje su bile ponuđene na prodaju, Šehanović je odgovorio da ponuđača ima, ali više o tom poslu nije želio reći.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik