Više ponuda za kupovinu slovenskog Cimosa

Bez autora
Oct 07 2015

Za Cimos je na stolu više ponuda, a žele takvog ulagača koji će imati dugoročnu strategiju. Tvrtka će također smanjiti troškove otpuštanjima. Nakon prisilne nagodbe Cimos staje na noge. Pritom veliku uloga igra smanjenje troškova, pri čemu neće moći izbjeći otpuštanja. O tome ko je zainteresiran za Cimos prerano je govoriti, kaže direktor Gerd Rosendahl. No, neki od njih su zanimljivi, dodaje, a s njima srađuju vlasnici Cimosa. U narednim danima i sedmicama će biti predstavljen Nadzornom odboru i Upravi. Dobar izbor za mene će biti investitor s dugoročnom strategijom, ocijenio je Rosendahl.

Za Cimos je na stolu više ponuda, a žele takvog ulagača koji će imati dugoročnu strategiju.

Tvrtka će također smanjiti troškove otpuštanjima.

Nakon prisilne nagodbe Cimos staje na noge. Pritom veliku uloga igra smanjenje troškova, pri čemu neće moći izbjeći otpuštanja, izvijestio je RTV Slovenije.

O tome ko je zainteresiran za Cimos prerano je govoriti, kaže direktor Gerd Rosendahl. No, neki od njih su zanimljivi, dodaje, a s njima srađuju vlasnici Cimosa. U narednim danima i sedmicama će biti predstavljen Nadzornom odboru i Upravi. "Dobar izbor za mene će biti investitor s dugoročnom strategijom", ocijenio je Rosendahl.

Nakon završetka prisilnog poravnanja Cimos je opet prodisao, zaposlenici su motivirani, a čeka ih puno posla. Prodaja, koja je prošle godine dosegnula 360 miliona eura, sljedeće godine iznosit će 300 miliona, a u 2017. očekuje se da će se pokazatelji okrenuti prema gore. Za to će trebati dalje kresati troškove i smanjiti broj zaposlenih.

"Kada ste suočeni s padom prihoda, nužno je smanjiti sve troškove, uključujući i radnu snagu. Broj zaposlenih smanjit će se do kraja ove godine i početkom iduće, ali računamo da ćemo iduće godine postaviti čvrste temelje za daljnji rast. i ako to ostvarimo, mi ćemo ponovno zapošljavati ", rekao je Rosendahl, koji računa će se vratiti dobavljačima, koji su napustili tvrtku, a svi čekaju završetak privatizacije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik