Posle Frankfurta, Infiniti Q30 uskoro i u Srbiji

Bez autora
Oct 07 2015

Prvi globalni kompaktni model marke Infiniti, koji je premijerno predstavljen na auto-salonu u Frankfurtu, od kraja oktobra moći će da se poruči i u Srbiji, saopštava ovlašćeni uvoznik automobila ove japanske premijum marke. Q30 je prvi globalni kompaktni model u gami brenda Infiniti i ujedno prvi model ovog proizvođača koji će se proizvoditi u Evropi, u fabrici u Sanderlendu (Velika Britanija). Automobil je dugačak 4.425 mm, širok 2.083 mm i visok 1.495 mm. Pored osnovne Base verzije u ponudi će biti i opcije Premium i Sport. Premium je prepoznatljiv po LED svetlima za maglu, hromiranim završecima izduvnog sistema i aluminijumskim točkovima od 18 inča. Sport je dobio blago izmenjen prednji deo sa prednjom maskom sa crnim sjajem.

Prvi globalni kompaktni model marke Infiniti, koji je premijerno predstavljen na auto-salonu u Frankfurtu, od kraja oktobra moći će da se poruči i u Srbiji, saopštava ovlašćeni uvoznik automobila ove japanske premijum marke.

Q30 je prvi globalni kompaktni model u gami brenda Infiniti i ujedno prvi model ovog proizvođača koji će se proizvoditi u Evropi, u fabrici u Sanderlendu (Velika Britanija).

Automobil je dugačak 4.425 mm, širok 2.083 mm i visok 1.495 mm. Pored osnovne Base verzije u ponudi će biti i opcije Premium i Sport.

Premium je prepoznatljiv po LED svetlima za maglu, hromiranim završecima izduvnog sistema i aluminijumskim točkovima od 18 inča.

Sport je dobio blago izmenjen prednji deo sa prednjom maskom sa crnim sjajem.

Tu su i drugačije oblikovani odbojnici i bočni pragovi, dok na zadnjem delu dominiraju tamno hromirane dvostruke izduvne cevi pravougaonog oblika.

Sportski stil kompletira 15 mm niže oslanjanje u kombinaciji sa alu felnama od 19 inča.

Dizajn enterijera se nadovezuje na spoljašnjost. Asimetrični prednji panel orijentisan ka vozaču prožima se sa talasasto oblikovanim površinama unutrašnjosti.

U ponudi će biti tri "trima" enterijera – tamni City Black sa diskretnim ljubičastim detaljima, Cafe Teak sa braon i crnim tonovima, dok za Galery White, sa belom kožom i crvenim detaljima, Infiniti kaže da u sebi nosi modni duh.

Proizvođač ističe da je mnogo pažnje posvećeno akustičnom komforu. Svojevrsnoj tišini u kabini doprinosi i sistem Active Noise Cancellation, koji kroz zvučnike emituje specijalne talase kako bi zvuk motora bio što više neutralisan.

Od pogonskih sistema pripremljeni su 1.6 benzinci sa 120 KS i 156 KS, kao i 2.0 sa 211 KS, dok su ljubiteljima dizela namenjeni 1.5 litarski motor sa 109 KS i 2.2 sa 170 KS.

Za prenos snage do prednjih točkova zaduženi su šestostepeni manuelni i sedmostepeni automatski menjač sa dvostrukim kvačilom. Najsnažnija benzinska verzija biće dostupna i sa integralnim pogonom na sva 4 točka.

Sistem upravljanja vozaču omogućava lako okretanje volana pri manjim brzinama, dok sa povećanjem brzine raste i otpor, a sa njim i količina povratnih informacija o kontaktu točkova sa podlogom.

Infiniti Q30 je opremljen brojnim sistemima asistencije i bezbednosti.

Među njima su i automatsko parkiranje sa pogledom od 360 stepeni i detekcijom objekata koji se pomeraju, upozorenje na opasnost koja dolazi iz mrtvih uglova, inteligentni adaptivni tempomat, automatska asistencija dugih svetala...

Kompaktni Infiniti moći će da se naruči u Srbiji od kraja oktobra, kada će biti poznate i cene, a prva vozila stižu u našu zemlju početkom 2016. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik