"Poreski alarm" zazvonio 750 puta za dva meseca

Bez autora
Oct 07 2015

Poreskoj upravi je na takozvani "poreski alarm" za dva meseca, koliko je u funkciji, pristiglo oko 750 prijava građana, saopšteno je iz Poreske uprave.Reč je o novoj internet adresi simboličnog imena "poreski alarm", sa adresom www.poreskialarm.rs ili www.poreskialarm.gov.rs, na koju građani mogu da prijave uočene nepravilnosti u radu poreskih obveznika, koja je u funkciji je od 6. avgusta.

Poreskoj upravi je na takozvani "poreski alarm" za dva meseca, koliko je u funkciji, pristiglo oko 750 prijava građana, saopšteno je iz Poreske uprave.

Reč je o novoj internet adresi simboličnog imena "poreski alarm", sa adresom www.poreskialarm.rs ili www.poreskialarm.gov.rs, na koju građani mogu da prijave uočene nepravilnosti u radu poreskih obveznika, koja je u funkciji je od 6. avgusta.

Osim neevidentiranja prometa preko fiskalne kase, građani su najčešće prijavljivali neregistrovane delatnosti i nepravilnosti kod obračuna poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje.

Građanima je omogućeno da i ovim putem prijave poreske obveznike kod kojih uoče nepravilnosti u poslovanju, odnosno sve one koji ne poštuju zakon i izbegavaju plaćanje poreza i drugih javnih prihoda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik