Uvođenje reda u javnu upravu kroz zakon o platama

Bez autora
Oct 08 2015

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički najavila je danas da će javna rasprava o Nacrtu zakona o platama početi naredne nedelje.Udovički je na konferenciji za novinare povodom aktivnosti Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave u narednom periodu objasnila da će pomenuto zakonsko rešenje uvesti red u javnoj upravi i urediti plate za više od 500.000 zaposlenih.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički najavila je danas da će javna rasprava o Nacrtu zakona o platama početi naredne nedelje.

Udovički je na konferenciji za novinare povodom aktivnosti Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave u narednom periodu objasnila da će pomenuto zakonsko rešenje uvesti red u javnoj upravi i urediti plate za više od 500.000 zaposlenih.

Ona je ukazala na to da je ovaj nacrt bio spreman još u julu, ali je nakon konsultacija na Vladi odlučeno da je potreban duži rok za realizaciju tog ambicioznog posla kako se ne bi ugrozio njegov kvalitet.

Prema njenim rečima, zakon o platama će postaviti osnovne principe i rešiti probleme zbog kojih plate nisu dovoljno uporedive i sistem plata nije upravljiv.

Da bi zaživeo, kako je navela, potrebno je da se izmeni niz zakona i podzakonskih akata, poput Zakona o finansiranju.

Udovički je dodala da će resorno ministarstvo odmah krenuti i u izradu zakona o platama u javnim službama.

Ona je istakla da je odrađen veliki posao kada je reč o katalogu radnih mesta koji se već nalazi na javnom uvidu na sajtu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik