NIS otvorio prvu pumpu prirodnog gasa u Srbiji

Bez autora
Oct 12 2015

Na NIS Petrol benzinskoj stanici „Novi Sad 10“, danas je svečano obeležen početak maloprodaje komprimovanog prirodnog gasa (KPG) u NIS-ovoj mreži benzinskih stanica. Kompanija NIS do sada je prodavala komprimovani prirodni gas kroz sistem veleprodaje, a punionica na NIS Petrol stanici u Novom Sadu prva je maloprodajna jedinica ovog energenta. Događaju su prisustvovali generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, kao i predstavnici kompanija „Fijat Krajsler Automobili Srbija“ i „Iveko“. Komprimovani prirodni gas koristi se kao alternativno gorivo za sve vrste vozila, ali i kao važan energent u industriji. Smatra se gorivom budućnosti, kako zbog svojih ekoloških osobina i odličnih performansi koje pruža vozilima, tako i zbog ekonomske isplativosti. Osim toga, komprimovani prirodni gas omogućava lakši start i bolje performanse motora. Kompanija NIS namerava da širi ovu delatnost, pa je u planu da do 2020. godine ima maloprodaju KPG-a na 20 benzinskih stanica širom Srbije.

Na NIS Petrol benzinskoj stanici „Novi Sad 10“, danas je svečano obeležen početak maloprodaje komprimovanog prirodnog gasa (KPG) u NIS-ovoj mreži benzinskih stanica.

Kompanija NIS do sada je prodavala komprimovani prirodni gas kroz sistem veleprodaje, a punionica na NIS Petrol stanici u Novom Sadu prva je maloprodajna jedinica ovog energenta.

Događaju su prisustvovali generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, kao i predstavnici kompanija „Fijat Krajsler Automobili Srbija“ i „Iveko“.

Komprimovani prirodni gas koristi se kao alternativno gorivo za sve vrste vozila, ali i kao važan energent u industriji. Smatra se gorivom budućnosti, kako zbog svojih ekoloških osobina i odličnih performansi koje pruža vozilima, tako i zbog ekonomske isplativosti. Osim toga, komprimovani prirodni gas omogućava lakši start i bolje performanse motora. Kompanija NIS namerava da širi ovu delatnost, pa je u planu da do 2020. godine ima maloprodaju KPG-a na 20 benzinskih stanica širom Srbije.

Kao lider u inovacijama na tržištu Srbije i regiona, NIS je prva velika mreža benzinskih stanica u zemlji koja je u svoju ponudu uvrstila i komprimovani prirodni gas.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik