Do kraja godine sedam novih zakona iz oblasti privrede

Bez autora
Oct 13 2015

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Željko Sertić najavio je danas da će Skupština Srbije naredne nedelje raspravljati o novom zakonu o ulaganjima, uz napomenu da će do kraja godine biti doneto još sedam zakona koji će poboljšati poslovni ambijent u zemlji.Sertić je u izjavi za novinare na ekonomskom forumu u Zrenjaninu naveo da će zakonom o ulaganjima biti obezbeđen jednak tretman stranih i domaćih ulagača, kao i da su na efikasan način rešeni odnosi između republičkih i državnih organa sa lokalnom samoupravom.

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Željko Sertić najavio je danas da će Skupština Srbije naredne nedelje raspravljati o novom zakonu o ulaganjima, uz napomenu da će do kraja godine biti doneto još sedam zakona koji će poboljšati poslovni ambijent u zemlji.

Sertić je u izjavi za novinare na ekonomskom forumu u Zrenjaninu naveo da će zakonom o ulaganjima biti obezbeđen jednak tretman stranih i domaćih ulagača, kao i da su na efikasan način rešeni odnosi između republičkih i državnih organa sa lokalnom samoupravom.

Samo u tom spoju možemo napraviti dobar ambijent u kome će se znati ko za šta odgovara i kakvi su rokovi, rekao je ministar.

On je ukazao na to da će ovih sedam zakona na sveobuhvatan način pripremiti poslovni ambijent u Srbiji za buduće događaje.

Prema njegovim rečima, svi zakoni koji se u budućem periodu budu donosili odnosiće se, uglavnom, na stvaranje pretpostavki za to da svi koji rade i posluju u Srbiji imaju poverenje i sposobnost da realizuju svoje aktivnosti.

Sertić je danas u Zrenjaninu otvorio ekonomski forum o uslovima investiranja i mogućnostima zajedničke proizvodnje i plasmana robe, koji je posvećen saradnji i ulaganjima u Srbiji inostranih kompanija koje posluju u Rumuniji, kao članice Evropskog poslovnog kluba.

Taj klub okuplja značajne nemačke, italijanske, francuske, španske i rumunske kompanije, kao i jednu američku kompaniju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik