Novi EPS već posluje efikasnije

Bez autora
Oct 19 2015

"Elektroprivreda Srbije" predstavila je sve delove sistema, od proizvodnje uglja, preko termo i hidro energije, do distribucije i snabdevanja, sa posebnim akcentom na nedavne organizacione promene. Aleksandar Obradović, direktor EPS-a, naglasio je da EPS ide sigurnim koracima ka profitabilnoj kompaniji koja će poslovati uspešno i efikasno. Već za šest meseci ove godine vidljivi su prvi rezultati, jer je ostvaren profit od tri milijarde dinara umesto gubitka od 10 milijardi dinara. Prva faza reorganizacije dovela je do toga da danas poslujemo kao novi EPS. Sprovodimo reforme i ujedinjavanje sistema od rudarstva, hidro i termo sektora, preko distribucije do snabdevanja. Jedini cilj je da EPS efikasnije i uspešnije posluje, rekao je Obradović. Tokom trodnevnog sajma najavljene su investicije u svim delovima sistema, od proizvodnje uglja i energije, preko distribucije električne energije, do ulaganja u obnovljive izvore energije.

"Elektroprivreda Srbije" predstavila je sve delove sistema, od proizvodnje uglja, preko termo i hidro energije, do distribucije i snabdevanja, sa posebnim akcentom na nedavne organizacione promene. Aleksandar Obradović, direktor EPS-a, naglasio je da EPS ide sigurnim koracima ka profitabilnoj kompaniji koja će poslovati uspešno i efikasno. Već za šest meseci ove godine vidljivi su prvi rezultati, jer je ostvaren profit od tri milijarde dinara umesto gubitka od 10 milijardi dinara.

- Prva faza reorganizacije dovela je do toga da danas poslujemo kao novi EPS. Sprovodimo reforme i ujedinjavanje sistema od rudarstva, hidro i termo sektora, preko distribucije do snabdevanja. Jedini cilj je da EPS efikasnije i uspešnije posluje - rekao je Obradović.

Tokom trodnevnog sajma najavljene su investicije u svim delovima sistema, od proizvodnje uglja i energije, preko distribucije električne energije, do ulaganja u obnovljive izvore energije. Jedna od najznačajnijih investicija je gradnja novog bloka od 350 megavata i povećanje proizvodnje uglja u Kostolcu sa devet na 13 miliona tona uglja godišnje. Nisu zapostavljene ni investicije u basenu "Kolubara", kako bi se obezbedio pouzdan rad termokapaciteta. U planu je i nastavak revitalizacija hidroelektrana.

Na Sajmu su predstavljeni i najvažniji projekti Operatora distributivnog sistema "EPS Distribucija", kao i projekti revitalizacija u termosektoru poput bloka A3 u TENT i blokova u TE "Kostolac B". Inteligentne mreže Smart grid predstavljene su kao projekat tehnološkog unapređenja elektrodistributivne mreže, koji predstavlja integraciju energetskih i informatičkih infrastruktura.

Saradnja sa studentima i đacima

EPS sarađuje i sa univerzitetima u Srbiji kako bi najbolji studenti imali i stručnu praksu. U okviru akcije "Čuvajmo energiju za generacije koje dolaze", štand "Elektroprivrede Srbije" na Sajmu energetike posetili su i učenici beogradskih osnovnih škola.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik