Građevinarstvo okosnica razvoja srpske privrede

Bez autora
Oct 21 2015

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović saopštila je danas da je BDP Srbije u drugom tromesečju ove godine veći za jedan odsto u odnosu na prošlu godinu, prevashodno zbog rasta građevinske industrije i većeg broja izdatih građevinskih dozvola. Mihajlović je tim povodom istakla da je ponosna na ove rezultate, koji, kako je ukazala, dokazuju da će novi zakon o planiranju i izgradnji konačno stvoriti uslove za pokretanje građevinarstva i otvaranje novih radnih mesta. Ovo je potvrda da su izdavanje građevinskih dozvola za najviše 28 dana, kao i elektronske građevinske dozvole koje se uvode od početka naredne godine motor razvoja srpskog građevinarstva, ali i čitave domaće privrede, naglasila je ona. Građevinarstvo je zabeležilo rast od 12,6 odsto, najviše od svih sektora privrede, dok je broj izdatih građevinskih dozvola povećan za 23 odsto.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović saopštila je danas da je BDP Srbije u drugom tromesečju ove godine veći za jedan odsto u odnosu na prošlu godinu, prevashodno zbog rasta građevinske industrije i većeg broja izdatih građevinskih dozvola.

Mihajlović je tim povodom istakla da je ponosna na ove rezultate, koji, kako je ukazala, dokazuju da će novi zakon o planiranju i izgradnji konačno stvoriti uslove za pokretanje građevinarstva i otvaranje novih radnih mesta.

Ovo je potvrda da su izdavanje građevinskih dozvola za najviše 28 dana, kao i elektronske građevinske dozvole koje se uvode od početka naredne godine motor razvoja srpskog građevinarstva, ali i čitave domaće privrede, naglasila je ona.

Građevinarstvo je zabeležilo rast od 12,6 odsto, najviše od svih sektora privrede, dok je broj izdatih građevinskih dozvola povećan za 23 odsto.

Ukupna vrednost izgrađenih građevinskh radova povećana je 22,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Povećan je i broj novih radnih mesta u građevinarstvu za 3,8 odsto, a samo proizvodnja cementa, ključne sirovine u građevinarstvu, veća je za 12,4 odsto, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik