Delta Holding: Jabuke zaslužne za uzlet izvoza

Bez autora
Oct 25 2015

Iz Delta holdinga za devet meseci 2015. iznosio je 48,4 miliona evra, što je 115 odsto više nego u istom periodu prošle godine, saopštila je ta kompanija. Najveći deo izvoza činile su žitarice, 32,4 miliona evra, a najveće izvozno tržište Delta holdinga je Evropska unija, gde je prodata roba za 27,5 milion evra. Prihod Delta holdinga za devet meseci ove godine bio je 36,8 milijardi dinara, a operativni profit 4,5 milijardi dinara. Kompanija je u tom periodu platila poreze u vrednosti 8,2 milijarde dinara. Kompanija navodi da je još jednom izuzetan rezultat postignut u zasadu jabuka na imanju Podunavlje u Čelarevu.

Iz Delta holdinga za devet meseci 2015. iznosio je 48,4 miliona evra, što je 115 odsto više nego u istom periodu prošle godine, saopštila je ta kompanija.

Najveći deo izvoza činile su žitarice, 32,4 miliona evra, a najveće izvozno tržište Delta holdinga je Evropska unija, gde je prodata roba za 27,5 milion evra.

Prihod Delta holdinga za devet meseci ove godine bio je 36,8 milijardi dinara, a operativni profit 4,5 milijardi dinara.

Kompanija je u tom periodu platila poreze u vrednosti 8,2 milijarde dinara.

Kompanija navodi da je još jednom izuzetan rezultat postignut u zasadu jabuka na imanju Podunavlje u Čelarevu.

U voćnjaku površine 400 hektara berba je završena na više od 70 odsto zasada. Očekuje se ukupan rod od skoro 20.000 tona, što znači da će voćnjak Podunavlja isporučiti tržištu skoro 3 kilograma jabuka po glavi stanovnika Srbije, piše u saopštenju Delta holdinga.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik