Zakon o ulaganjima mamac za nove investitore

Bez autora
Oct 25 2015

Zakon o ulaganjima šalje dobru poruku stranim investitorima da je Srbija sigurno područje za ulaganje, kaže Tamara Jurenić iz Ministarstva privrede. Zakon nam je hitno bio potreban, ne treba da ga hvalimo ali ni da ga kudimo. Efekti Zakona biće vidljivi već u prvom kvartalu 2016. godine, ukazuje Jurenićeva.Tamara Jurenić je rekla da Zakon o ulaganjima pruža dobar institucionalni okvir i unapređuje poslovni ambijent. Jurenićeva ukazuje kako su opravdane zamerke Komisije za zaštitu konkurencije koje se odnose na hitnost postupanja po zahtevima ulagača i dodaje kako je i ta nesuglasica rešena nakon razgovora sa predstavnicima Komisije.

Zakon o ulaganjima šalje dobru poruku stranim investitorima da je Srbija sigurno područje za ulaganje, kaže za RTS Tamara Jurenić iz Ministarstva privrede. Zakon nam je hitno bio potreban, ne treba da ga hvalimo ali ni da ga kudimo. Efekti Zakona biće vidljivi već u prvom kvartalu 2016. godine, ukazuje Jurenićeva.

Tamara Jurenić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekla da Zakon o ulaganjima pruža dobar institucionalni okvir i unapređuje poslovni ambijent.

Jurenićeva ukazuje kako su opravdane zamerke Komisije za zaštitu konkurencije koje se odnose na hitnost postupanja po zahtevima ulagača i dodaje kako je i ta nesuglasica rešena nakon razgovora sa predstavnicima Komisije.

Napominje kako Zakon u najvažnijm smislu daje poruku ulagačima da su dobrodošli, pruža podršku u toku ulaganja ali i nakon toga.

Ukazuje kako smatra da je Zakon jedan od faktora koji će uticati na to da se stranci sve češće odlučuju da investiraju kod nas.

Na pitanje kako komentariše kritike opozicije na Zakon, Jurenićeva ističe kako poštuje sve opozicione stranke, ali da mora da napomene kako dobar deo kritika koje je čula u Skupštini nisu bile potrkepljene argumentacijom.

"Ovo je jako dobar zakon koji nam je bio potreban. Ne treba da ga hvalimo, ali ne treba ni da ga kudimo", ističe Jurenićeva.

Podseća kako su se osnovne primedbe odnosile na bescarinski uvoz i dodaje kako je Zakon pisan tako da svi mogu jednako da se oslone na njega.

Ističe kako se ne pravi razlika između investitora, već između toga u koje područje oni ulažu i zaključuje kako prve efekte primene Zakona očekuje već u prvom kvartalu 2016. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik