Država prodaje 45 nekretnina, početne cijene već od 3.660 kuna

Bez autora
Oct 26 2015

Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) do 28. prosinca ove godine prikuplja ponude za kupnju 45 različitih vrsta nekretnina u državnom vlasništvu, od kojih su većina zemljišta, livade, vrtovi i kuće s dvorištima, a početne se cijene kreću od najmanjih 3.660 kuna do najvećih 19,2 milijuna kuna. Javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju odnosno prodaju tih nekretnina DUUDi je objavio u ponedjeljak na svojim web stranicama i dnevnom tisku, a sve se nekretnine prodaju u zatečenom stanju "viđeno - kupljeno". Domaće i strane pravne i fizičke osobe ponude za nekretninu koja ih zanima mogu dostaviti do 14 sati 28. prosinca ove godine, pri čemu trebaju uplatiti i jamčevinu, čiji je iznos kao i početne cijene, navedena za svaku nekretninu zasebno. Kako se navodi u pozivu, ponuđena cijena ne može biti niža od objavljene početne cijene, a najboljim će se ponuditeljem smatrati onaj koji ponudi najvišu cijenu.

Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) do 28. prosinca ove godine prikuplja ponude za kupnju 45 različitih vrsta nekretnina u državnom vlasništvu, od kojih su većina zemljišta, livade, vrtovi i kuće s dvorištima, a početne se cijene kreću od najmanjih 3.660 kuna do najvećih 19,2 milijuna kuna.

Javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju odnosno prodaju tih nekretnina DUUDi je objavio u ponedjeljak na svojim web stranicama i dnevnom tisku, a sve se nekretnine prodaju u zatečenom stanju "viđeno - kupljeno".

Domaće i strane pravne i fizičke osobe ponude za nekretninu koja ih zanima mogu dostaviti do 14 sati 28. prosinca ove godine, pri čemu trebaju uplatiti i jamčevinu, čiji je iznos kao i početne cijene, navedena za svaku nekretninu zasebno.

Kako se navodi u pozivu, ponuđena cijena ne može biti niža od objavljene početne cijene, a najboljim će se ponuditeljem smatrati onaj koji ponudi najvišu cijenu.

Najveća početna cijena od 19,2 milijuna kuna među svim oglašenim nekretninama odnosi se na kuću s nekoliko vrtova i šumom u Voloskom (kod Rijeke), a po početnoj cijeni od 9,4 milijuna kuna slijedi ju odmaralište s dvorištem i parkom Oprič (Opatija).

Po većim početnim cijenama od 5,1 milijun kuna i 4,3 milijuna kuna oglašene su livade s oranicama kod gradske bikarne u Mrzlom Polju/Petrinja odnosno oranica široke livade u Čazmi, a po početnom cijeni od oko 1,5 milijuna kuna prodaje se nekretnina označena kao hotel s nekoliko velikih površina tipa 'nepl. nepoznato' u Donjem Lapcu (u Lici).

Sličnu početnu cijenu od 1,5 milijuna kuna ima i nekretnina-vrt na Pešćenici u Zagrebu, a nešto malo nižu od 1,2 milijuna kuna pet gospodarskih zgrada s dvorištem Gornja đolta-Vukosavljevica (Virovitica), dok se po početnim cijenama nešto nižim od milijun kuna prodaju gospodarsko dvorište u Jelasu-Gornji Andrijevci (Slavonski Brod), vrt na Pešćenici (Zagreb) i zemljište-materijalna graba u Dardi kod Belog Manastira.

Najmanja početna cijena od 3.660 kuna oglašena je za voćnjak Jonkovačka ulica u Voćinu kod Slatine, dok se ostale cijene većinom kreću od nekoliko desetaka do nekoliko stotina tisuća kuna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik