Završena kontrola izvršenja Ugovora o prodaji "Srpske fabrike stakla"

Bez autora
Oct 26 2015

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da je doneta odluka o izdavanju potvrde o ispunjenosti ugovornih obaveza kupca kapitala saglasno Ugovoru o prodaji društvenog kapitala ''Srpske fabrike stakla'' AD Paraćin, u restrukturiranju, metodom javnog tendera, koji je zaključen 9. novembra 2006. godine. U saopštenju se navodi da je odluka o izvršenju obaveza strateškog investitora iz zaključenih ugovora u postupku privatizacije doneta na 24. sednici Komisije za kontrolu izvršenja obaveza kupca, koja je održana 20. oktobra. Agencija za privatizaciju je dopisom od 23. oktobra obavestila kupca kapitala konzorcijum "Glass Industry" AD i "Rubin" AD, garanta "Corporate Commercial Bank" AD i subjekt privatizacije da su rokovi za ispunjenje ugovornih obaveza istekli, i da ova agencija nema daljih zakonskih i ugovornih ovlašćenja i nadležnosti u smislu obavljanja poslova kontrole izvršenja ugovora.

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da je doneta odluka o izdavanju potvrde o ispunjenosti ugovornih obaveza kupca kapitala saglasno Ugovoru o prodaji društvenog kapitala ''Srpske fabrike stakla'' AD Paraćin, u restrukturiranju, metodom javnog tendera, koji je zaključen 9. novembra 2006. godine.

U saopštenju se navodi da je odluka o izvršenju obaveza strateškog investitora iz zaključenih ugovora u postupku privatizacije doneta na 24. sednici Komisije za kontrolu izvršenja obaveza kupca, koja je održana 20. oktobra.

Agencija za privatizaciju je dopisom od 23. oktobra obavestila kupca kapitala konzorcijum "Glass Industry" AD i "Rubin" AD, garanta "Corporate Commercial Bank" AD i subjekt privatizacije da su rokovi za ispunjenje ugovornih obaveza istekli, i da ova agencija nema daljih zakonskih i ugovornih ovlašćenja i nadležnosti u smislu obavljanja poslova kontrole izvršenja ugovora.

Rešenje o prenosu sopstvenih akcija subjekta privatizacije na kupca kapitala doneto je danas i biće dostavljeno kupcu, subjektu privatizacije i nadležnom registru, ističe se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik