Srbija i Rusija opredeljene za jačanje međusobnih odnosa

Bez autora
Oct 29 2015

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Moskvi sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, i tom prilikom iskazao zahvalnost toj zemlji na podršci u svim međunarodnim organizacijama, gde Srbija pokušava da zaštiti svoj integritet, ali i ugled i slobodarsku tradiciju. Vučić je istakao da je delegacija Srbije tokom ove radne posete sa svojim domaćinima razmatrala ekonomske i političke odnose dveju zemalja, uz napomenu da su delegacije Srbije i Rusije našle rešenje za još brži razvoj sveukupnih odnosa. Premijer je rekao da je svestan da je situacija u celom svetu komplikovana, i upozorio na to da ni situacija na Balkanu nije ništa bolja. On je tokom susreta obavestio Putina i o saradnji sa privremenim institucijama vlasti u Prištini, Briselskom sporazumu i zastojima u njegovoj realizaciji. Takođe, Vučić je iskazao zahvalnost predsedniku Ruske Federacije na ukazanom gostoprimstvu.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Moskvi sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, i tom prilikom iskazao zahvalnost toj zemlji na podršci u svim međunarodnim organizacijama, gde Srbija pokušava da zaštiti svoj integritet, ali i ugled i slobodarsku tradiciju.

Vučić je istakao da je delegacija Srbije tokom ove radne posete sa svojim domaćinima razmatrala ekonomske i političke odnose dveju zemalja, uz napomenu da su delegacije Srbije i Rusije našle rešenje za još brži razvoj sveukupnih odnosa.

Premijer je rekao da je svestan da je situacija u celom svetu komplikovana, i upozorio na to da ni situacija na Balkanu nije ništa bolja.

On je tokom susreta obavestio Putina i o saradnji sa privremenim institucijama vlasti u Prištini, Briselskom sporazumu i zastojima u njegovoj realizaciji.

Takođe, Vučić je iskazao zahvalnost predsedniku Ruske Federacije na ukazanom gostoprimstvu.

Putin je poželeo dobrodošlicu Vučiću i delegaciji Srbije, koju čine i prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar finansija Dušan Vujović, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar odbrane Bratislav Gašić.

On je istakao da je svestan da se svetska ekonomija nalazi u lošem stanju, ali i dodao da je bez obzira na to ekonomska saradnja sa Srbijom dobra.

Isporuka poljoprivrednih prozvoda iz Srbije porasla je za 40 odsto, što je odlično, zaključio je Putin.

Susretom sa predsednikom Rusije, Vučić završava trodnevni boravak u Moskvi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik