Er Srbija najveća aviokompanija u regionu

Bez autora
Nov 09 2015

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras, na svečanosti povodom dve godine od osnivanja kompanije Er Srbija, da je ovo najveća i najbolja aviokompanija u regionu. Vučić je tom prilikom poželeo zaposlenima da budu još uspešniji i da ostvaruju još bolje rezultate, čime će doprineti dodatnom popunjavanju republičkog budžeta. On je izrazio uverenje da će Er Srbija u narednom periodu kupovati i neke aviokompanije na Balkanu, što bi bila veoma lepa vest. Najava letova za Njujork od juna naredne godine je veliki uspeh za Srbiju, naveo je premijer i dodao da očekuje veliki broj putnika, čime će se pokazati novo lice Srbije. Trenutni troškovi uvođenja nove linije ka Njujorku iznose 10 miliona dolara na godišnjem nivou, pri čemu se tek mora osmisliti način kako da taj let bude profitabilan, što će biti veliki izazov, ocenio je Vučić.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras, na svečanosti povodom dve godine od osnivanja kompanije Er Srbija, da je ovo najveća i najbolja aviokompanija u regionu.

Vučić je tom prilikom poželeo zaposlenima da budu još uspešniji i da ostvaruju još bolje rezultate, čime će doprineti dodatnom popunjavanju republičkog budžeta.

On je izrazio uverenje da će Er Srbija u narednom periodu kupovati i neke aviokompanije na Balkanu, što bi bila veoma lepa vest.

Najava letova za Njujork od juna naredne godine je veliki uspeh za Srbiju, naveo je premijer i dodao da očekuje veliki broj putnika, čime će se pokazati novo lice Srbije.

Trenutni troškovi uvođenja nove linije ka Njujorku iznose 10 miliona dolara na godišnjem nivou, pri čemu se tek mora osmisliti način kako da taj let bude profitabilan, što će biti veliki izazov, ocenio je Vučić.

Prema njegovim rečima, da bi letovi prema Sjedinjenim Američkim Državama mogli da se realizuju pet puta nedeljno, neophodno je obezbediti sve performanse na Aerodromu "Nikola Tesla", zbog čega predstoje velika ulaganja.

Letovi će se odvijati erbasom A330-200, što će biti prva direktna linija iz Srbije za SAD od 1991. godine, podsetio je premijer i ukazao na to da mnogi veliki gradovi u ovom delu Evrope, poput Atine, nemaju letove za SAD.

On je najavio da bi sledeća linija mogla da bude do Pekinga, s obzirom na to da se o tome već razgovaralo, i istovremeno saopštio da će ova kompanija u 2015. godini imati prihod veći od 200 miliona evra.

JAT je, kako je podsetio, u 2012. godini imao prihod od 161 milion evra, a Er Srbija u 2014. godini 192 miliona evra.

Takođe, JAT je u 2012. godini imao 1,3 miliona putnika, a u 2014. godine Er Srbija je prevezla 2,3 miliona, dok je u tom periodu broj letova povećan sa 9.500 na 15.000 letova, precizirao je Vučić.

On je objasnio da su letilice mlađe za 7,2 godine u proseku, s obzirom na to da je starost aviona bila 24,2 godina, a sada je 17 godina, uz napomenu da ova kompanija ima i četiri aviona više nego ranije.

Prema njegovim rečima, broj pilota je povećan sa 200 na 300, a Er Srbija ima i prve žene pilote, što ranije nije bio slučaj.

Broj pripadnika kabinske posade u Er Srbiji povećan je sa 170 na 200, procenat zaposlenih mlađih od 30 godina uvećan je sa četiri na 28 odsto, a zaposleno je više od 30 radnika tehničkog osoblja, precizirao je premijer.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik