Javni poziv malim preduzećima za podršku u nabavci opreme

Bez autora
Nov 16 2015

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije raspisalo je danas javni poziv malim i mikro preduzećima, preduzetnicima i zadrugama za dodelu bespovratne pomoći kroz Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme.Kroz ovaj program, koji predstavlja kombinaciju povoljnih bankarskih kredita i bespovratnih sredstava države, Ministarstvo sufinansira nabavku proizvodne opreme u iznosu od 25 odsto njene vrednosti, dok se 70 odsto troškova nabavke finansira iz kredita banaka partnera na Programu, a pet odsto je učešće samog preduzetnika.

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije raspisalo je danas javni poziv malim i mikro preduzećima, preduzetnicima i zadrugama za dodelu bespovratne pomoći kroz Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme.

Kroz ovaj program, koji predstavlja kombinaciju povoljnih bankarskih kredita i bespovratnih sredstava države, Ministarstvo sufinansira nabavku proizvodne opreme u iznosu od 25 odsto njene vrednosti, dok se 70 odsto troškova nabavke finansira iz kredita banaka partnera na Programu, a pet odsto je učešće samog preduzetnika.

Sredstva se mogu koristiti za nabavku novih ili polovnih, ali ne starijih od pet godina, proizvodnih mašina i opreme, kao i novih delova, specijalizovanih alata za mašine i opremu.

Iznos odobrene bespovratne pomoći do 25 odsto od vrednosti opreme ne može biti veći od 2.500.000 dinara.

Privredni subjekti koji su zainteresovani za učešće u Programu, zahtev za bespovratnu pomoć podnose zajedno sa kreditnim zahtevima u jednoj od banaka koja je partner na Programu.

Banke partneri Ministarstva u realizaciji Programa su Erste banka, Banka Inteza, Sosijete ženeral, Unikredit i Prokredit banka.

Ove finansijske institucije su za učesnike Programa ponudile posebne, povoljnije uslove kredita, koji ne moraju biti obezbeđeni hipotekom na nekretninama, već pre svega zalogom na opremu koja se nabavlja.

Ministarstvo privrede realizuje pomenuti program u cilju povećanja konkurentnosti privrednih subjekata, unapređenja njihovog poslovanja, kao i kreiranja novih radnih mesta.

Za Program je opredeljeno 200.000.000 dinara, a javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše, objašnjava se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik