AIK Banka proglašena za najbolju banku u Srbiji

Bez autora
Nov 16 2015

Prestižni britanski ekonomski magazin INTERNATIONAL BANKER je u okviru svojih nagrada BANKING AWARDS dodelio AIK Banci dva priznanja: za najbolju komercijalnu banku u Srbiji i najinovativniju banku u sektoru rada sa stanovništvom. Jelena Galić, predsednik Izvršnog odbora AIK Banke povodom dobijanja ovih priznanja je izjavila: „Ova priznanja su potvrda primene naše poslovne strategije, uspešnosti i regionalne prepoznatljivosti. A kada vam svetski specijalizovani časopis iz Londona ukaže poverenje, mi smo podstaknuti da budemo u tri najbolje banke u Srbiji, uz još bolje rezultate.“

Prestižni britanski ekonomski magazin INTERNATIONAL BANKER je u okviru svojih nagrada BANKING AWARDS dodelio AIK Banci dva priznanja: za najbolju komercijalnu banku u Srbiji i najinovativniju banku u sektoru rada sa stanovništvom.

Jelena Galić, predsednik Izvršnog odbora AIK Banke povodom dobijanja ovih priznanja je izjavila: „Ova priznanja su potvrda primene naše poslovne strategije, uspešnosti i regionalne prepoznatljivosti. A kada vam svetski specijalizovani časopis iz Londona ukaže poverenje, mi smo podstaknuti da budemo u tri najbolje banke u Srbiji, uz još bolje rezultate.“

Najviše glasova u ove dve kategorije AIK Banci je dodelio žiri koji čine ekonomski stručnjaci i top menadžeri svetskih kompanija. U obrazloženju nagrade, urednik Simon Brown ističe (i na njihovom on-line izdanju LINK) da je uprkos izazovnim vremenima u Srbiji, AIK Banka uspela da konsoliduje svoje poslovanje i to veoma impresivno po skoro svim finansijskim parametrima. Depoziti su porasli za oko 20%, što ukazuje na veliko poverenje klijenata i 2014. godinu su završili sa profitom od skoro 1,8 milijardi dinara. U obrazloženju se navodi i uspeh AIK Banke u sektoru rada sa stanovništvom gde su uvedene nove tehnološke inovacije i rešenja, koja su privukla brojne klijente.

Konačna odluka doneta je na osnovu analize svih činilaca koji su potvrdili da je AIK Banka a.d. Beograd ostvarila dobre poslovne rezultate, kontinuiranim investicijama i inovacijama, poštujući visok stepen profesionalnosti i etičnosti, uvažavajući svoje poslovne partnere, klijente i potrošače, pokazujući ekološku svest i brigu o zaštiti životne sredine, vodeći računa o širim društvenim interesima. Stoga AIK Banka predstavlja snažan oslonac razvoju lokalne zajednice i doprinosi boljem kvalitetu života.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik