Tigar značajno smanjio gubitak

Bez autora
Nov 17 2015

Pirotski Tigar objavio je konsolidovane rezultate poslovanja za prvih devet meseci, tokom kojih je zabeležen blagi rast realizacije i ublažen negativan krajnji rezultat. Poslovni prihod ove kompanije porastao je 2,7% na nepune dve milijarde RSD, dok je gubitak iz poslovanja smanjen sa 248,8 miliona RSD prošle godine na 11,4 miliona RSD u prvih devet meseci 2015. Neto gubitak u prvih devet meseci je smanjen za 63,3% i iznosio je 317,1 milion RSD. Ova kompanija, koja posluje u skladu sa UPPR-om koji su odobrili poverioci, na kraju septembra je imala veoma visok neto dug koji je iznosio 7,3 milijarde RSD. Akcije Tigra od početka godine beleže rast vrednosti do 33,8%, ali je tržišna kapitalizacija kompanije i dalje veoma skromna i iznosi 163,3 miliona RSD (1,4 miliona EUR).

Pirotski Tigar (TIGR) objavio je konsolidovane rezultate poslovanja za prvih devet meseci, tokom kojih je zabeležen blagi rast realizacije i ublažen negativan krajnji rezultat.

Poslovni prihod ove kompanije porastao je 2,7% na nepune dve milijarde RSD, dok je gubitak iz poslovanja smanjen sa 248,8 miliona RSD prošle godine na 11,4 miliona RSD u prvih devet meseci 2015. Neto gubitak u prvih devet meseci je smanjen za 63,3% i iznosio je 317,1 milion RSD.

Ova kompanija, koja posluje u skladu sa UPPR-om koji su odobrili poverioci, na kraju septembra je imala veoma visok neto dug koji je iznosio 7,3 milijarde RSD. Akcije Tigra od početka godine beleže rast vrednosti do 33,8%, ali je tržišna kapitalizacija kompanije i dalje veoma skromna i iznosi 163,3 miliona RSD (1,4 miliona EUR).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik