Turizam: Duplo više Njemaca, nastaviti trend

Bez autora
Nov 17 2015

Broj njemačkih turista koji su ove godine posjetili Crnu Goru duplo je veći od prošlogodišnjeg i taj trend treba nastaviti, saopšteno je nakon sastanka ministra održivog razvoja i turizma, Branimira Gvozdenovića i njemačkih turopetarora u Minhenu. Poseban susret organizovan je sa izvršnim direktorom njemačkog turoperatora FTI, Ditmarom Guncom. FTI je četvrti po veličini turoperator u Njemačkoj, a u svojim predstavništvima u Njemačkoj i Austriji zapošljava preko pet hiljada ljudi. Samo u Njemačkoj, oko deset hiljdaa partnerskih agencija prodaje proizvode FTI. Gvozdenović i Gunc su, kako je saopšteno iz Ministartsva, na sastanku razmatrali mogućnosti dalje saradnje i dovođenja većeg broja turista iz Njemačke posredstvom FTI.

Broj njemačkih turista koji su ove godine posjetili Crnu Goru duplo je veći od prošlogodišnjeg i taj trend treba nastaviti, saopšteno je nakon sastanka ministra održivog razvoja i turizma, Branimira Gvozdenovića i njemačkih turopetarora u Minhenu.

Poseban susret organizovan je sa izvršnim direktorom njemačkog turoperatora FTI, Ditmarom Guncom.

FTI je četvrti po veličini turoperator u Njemačkoj, a u svojim predstavništvima u Njemačkoj i Austriji zapošljava preko pet hiljada ljudi. Samo u Njemačkoj, oko deset hiljdaa partnerskih agencija prodaje proizvode FTI.

Gvozdenović i Gunc su, kako je saopšteno iz Ministartsva, na sastanku razmatrali  mogućnosti dalje saradnje i dovođenja većeg broja turista iz Njemačke posredstvom FTI.

„Preduslov za to, ocijenjeno je na sastanku, predstavlja dovoljan broj smještajnih kapaciteta različite kategorije, kao i postojanje većeg broja direktnih letova iz Njemačke ka Crnoj Gori.

Ministar Gvozdenović je istakao značaj veće zastupljenosti FTI na crnogorskom tržištu, posebno sa aspekta produženja glavne turističke sezone, imajući u vidu činjenicu da aranžmani sa FTI podrazumijevaju period od devet mjeseci intenzivnog dolaska gostiju. Operativni tim FTI će već naredne sedmice posjetiti Crnu Goru, sa ciljem nastavka komunikacije sa predstavnicima Ministarstva i turističke privrede i obilaska smještajnih kapaciteta na crnogorskom primorju“, navodi se u saopštenju.

Gvozdenović je, kako dodaju iz Ministarstva, gostovao na televiziji Sonenklar i u jednoj od najgledanijih emisija za putovanja u polusatnom terminu predstavio crnogorske turističke potencijale i pozvao turiste iz Njemačke da posjete Crnu Goru.

„Nakon poslovnog foruma, koji je juče održan u Minhenu, kao i današnjeg susreta sa turoperatorima, naročito sa FTI na najvišem nivou, ocjena je da je posjeta Njemačkoj veoma uspješna, sa konkretnim dogovorima i definisanim aktivnostima koje bi trebalo da rezultiraju većim brojem turista iz Njemačke u kratkom roku, kao i značajnije prisustvo kapitala iz Njemačke u Crnoj Gori, kroz direktne investicije“, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik