Nova ulaganja u razvoj mlečne industrije na severu Srbije

Bez autora
Nov 17 2015

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Željko Sertić prisustvovao je danas u Mlekari "Subotica", koja posluje u okviru kompanije "Imlek", puštanju u rad nove proizvodne linije u koju je uloženo milion evra. Sertić je istakao da će zahvaljujući toj investiciji biti povećana proizvodnja feta sira za 2.500 tona, i ponovio da će država pomoći ovakve investicije u našu privredu. On je naglasio da je "Imlek" dobar primer kako istovremeno korist mogu da imaju i strane kompanije, veliki fondovi i domaće firme, a da se na taj način podiže i nivo tehnološke proizvodnje i kvalitet proizvoda. Sve više stranih fondova želi da dođe u Srbiju i da ulaže zajedno sa domaćim kompanijama, naglasio je ministar i dodao da su proizvodi "Imleka", koji je naš najveći proizvođač mleka i mlečnih proizvoda, poznati ne samo u regionu, već i u Evropi, a naročito na ruskom tržištu.

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Željko Sertić prisustvovao je danas u Mlekari "Subotica", koja posluje u okviru kompanije "Imlek", puštanju u rad nove proizvodne linije u koju je uloženo milion evra.

Sertić je istakao da će zahvaljujući toj investiciji biti povećana proizvodnja feta sira za 2.500 tona, i ponovio da će država pomoći ovakve investicije u našu privredu.

On je naglasio da je "Imlek" dobar primer kako istovremeno korist mogu da imaju i strane kompanije, veliki fondovi i domaće firme, a da se na taj način podiže i nivo tehnološke proizvodnje i kvalitet proizvoda.

Sve više stranih fondova želi da dođe u Srbiju i da ulaže zajedno sa domaćim kompanijama, naglasio je ministar i dodao da su proizvodi "Imleka", koji je naš najveći proizvođač mleka i mlečnih proizvoda, poznati ne samo u regionu, već i u Evropi, a naročito na ruskom tržištu.

Prema njegovim rečima, naša zemlja postaje sve značajnija destinacija za investicije, a Mlekara "Subotica" predstavlja dobar primer privatizacije.

Generalni direktor kompanije "Imlek" Ilija Šetka rekao je da će celokupna proizvodnja nove linije u Mlekari "Subotica" ići u izvoz u Rusku Federaciju, kao i da će, kao rezultat te investicije, biti otvorena i nova radna mesta.

Šetka je naveo da će zbog proizvodnje dodatnih dve i po tone sira biti povećan i otkup mleka, odnosno biće otkupljeno još 25.000 tona.

On je napomenuo da "Imlek" planira da naredne godine primi dodatnu radnu snagu pre svega u oblasti komercijale, i poručio da će ta kompanija imati u narednom periodu lepu budućnost zahvaljujući novim investicijama.

Kompanija "Imlek", lider mlečne industrije u regionu, kontinuirano ulaže u unapređenje i modernizaciju svojih proizvodnih pogona kako bi potrošačima obezbedila samo proizvode vrhunskog kvaliteta, ali i povećala proizvodne kapacitete u skladu sa postojećom tražnjom, rekao je Šetka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik