SsangYong razvija elektromobil i vozilo sa auto-pilotom

Bez autora
Nov 19 2015

U saradnji sa korejskim Automobilsko-tehnološkim institutom (KATECH), SSangYong je krajem oktobra u Koreji održao "Next-Generation e-Mobility Tech Show". Tom prilikom, dva partnera su prikazala dosadašnji napredak zajedničkog projekta, testirali mogućnosti sistema za autonomnu vožnju i prezentovali električni SsangYong Tivoli EVR.Automobil bez vozača, baziran na modelu Korando C, uspeo je da samostalno promeni brzinu na otvorenom putu, uspešno izvede vožnju u krivinama, izbegne prepreke na putu i druge zadatke koji su pred njega postavljeni, saopštio je korejski proizvođač automobila.

U saradnji sa korejskim Automobilsko-tehnološkim institutom (KATECH), SSangYong je krajem oktobra u Koreji održao "Next-Generation e-Mobility Tech Show". Tom prilikom, dva partnera su prikazala dosadašnji napredak zajedničkog projekta, testirali mogućnosti sistema za autonomnu vožnju i prezentovali električni SsangYong Tivoli EVR.

Automobil bez vozača, baziran na modelu Korando C, uspeo je da samostalno promeni brzinu na otvorenom putu, uspešno izvede vožnju u krivinama, izbegne prepreke na putu i druge zadatke koji su pred njega postavljeni, saopštio je korejski proizvođač automobila.

Komapanija SSangYong potpisala je u junu 2014. dogovor o zajedničkom projektu sa KATECH-om, u skladu sa globalnom startegijom komercijalizovanja autonomnog vozila do 2020 godine.

Na prezentaciji je prikazan i Tivoli EVR, električno vozilo sa produženim radijusom kretanja, nastalo kao projekat vlade Južne Koreje. Automobil je opremljen električnim motorom sa 109 ks (80 kW) i litijum polimer baterijom od 25 kWh, a u stanju je da razvije 150 km/h.

Zahvaljujući dodatnom konvencionalnom motoru, koji služi samo za generisanje električne enrgije, Tivoli EVR sa jednim punjenjem baterija može da pređe do 400 km.

Ako se kreće samo uz pomoć energije uskladištene u bateriji (u EV režimu), autonomija u vožnji iznosi 125 km.

SsangYong planira da pokrene serijsku proizvodnju ovog vozila do 2019. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik