Stopa nezaposlenosti u Hrvatskoj porasla drugi mjesec zaredom

Bez autora
Nov 24 2015

Stopa registrirane nezaposlenosti u Hrvatskoj porasla je u listopadu drugi mjesec zaredom, s rujanskih 16,2 na 17,2 posto, pokazuju u ponedjeljak objavljeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). Nakon šest mjeseci neprestanog pada, što se ponajviše zahvaljuje sezonskom zapošljavanju u turizmu, od rujna stopa nezaposlenosti ponovno raste na mjesečnoj razini. Međutim, u odnosu na listopad prošle godine, kada je iznosila 18,6 posto, stopa nezaposlenosti bila je prošloga mjeseca manja za 1,4 postotna boda. Rast stope nezaposlenosti na mjesečnoj razini bio je očekivan, s obzirom da su prije objavljeni podaci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) pokazali da je u listopadu broj nezaposlenih porastao za 6,3 posto u odnosu na rujan, na otprilike 275.800 osoba.

Stopa registrirane nezaposlenosti u Hrvatskoj porasla je u listopadu drugi mjesec zaredom, s rujanskih 16,2 na 17,2 posto, pokazuju u ponedjeljak objavljeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Nakon šest mjeseci neprestanog pada, što se ponajviše zahvaljuje sezonskom zapošljavanju u turizmu, od rujna stopa nezaposlenosti ponovno raste na mjesečnoj razini.

Međutim, u odnosu na listopad prošle godine, kada je iznosila 18,6 posto, stopa nezaposlenosti bila je prošloga mjeseca manja za 1,4 postotna boda.

Rast stope nezaposlenosti na mjesečnoj razini bio je očekivan, s obzirom da su prije objavljeni podaci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) pokazali da je u listopadu broj nezaposlenih porastao za 6,3 posto u odnosu na rujan, na otprilike 275.800 osoba.

Podaci s web stranice HZZ-a pokazuju da je u studenome nastavljen rast nezaposlenosti, pa je trenutačno nezaposleno oko 283.000 osoba, otprilike 7.200 osoba više nego krajem listopada.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik