Na Zlataru još jedna žičara i hotel

Bez autora
Nov 24 2015

Skijalište "Briježđe" na Zlataru ove zime dobiće nove ski staze, žičaru i hotel koji je, iako u završnoj fazi izgradnje, rasprodat do februara. Šef skijališta "Briježđe" Salih Turkmanović rekao je da će spremno dočekati turiste u predstojećoj sezoni, koje očekuju dve rekreativne ski staze i lift.Čak 800 skijaša moći će da bude na stazama, dok će žičara opsluživati obe staze. Jedna je dužine kilometar, dok je druga duga oko 450 metara, istakao je Turkmanović.

Skijalište "Briježđe" na Zlataru ove zime dobiće nove ski staze, žičaru i hotel koji je, iako u završnoj fazi izgradnje, rasprodat do februara. Šef skijališta "Briježđe" Salih Turkmanović rekao je za Tanjug da će spremno dočekati turiste u predstojećoj sezoni, koje očekuju dve rekreativne ski staze i lift.

"Čak 800 skijaša moći će da bude na stazama, dok će žičara opsluživati obe staze. Jedna je dužine kilometar, dok je druga duga oko 450 metara", istakao je Turkmanović.

On je podsetio da na Zlataru postoje dva ski lifta, a da ukupna dužina tri staze iznosi oko četiri kilometra.

Turkmanović je naglasio da će zadržati prošlogodišnje cene ski pasa, odnosno 600 dinara po danu, kao i da će sezonu otvoriti 20. decembra.

Takođe, Zlatar će ove godine biti bogatiji za još jedan hotel, "Zlatarski biseri" koji se nalaze na Babića brdu, na mestu gde se nekada nalazio restoran "Prvi maj".

"Svečano otvaranje se očekuje 24. decembra, a imamo rezervacije do februara", rekao je Tanjugu vlasnik Vojko Purić.

Hotel raspolaže sa 70 ležaja i imaće četiri zvezdice, rekao je on, dodajući da lepote ove planine privlaće sve više turista.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik