Kijina fabrika u Meksiku završena za samo 13 meseci

Bez autora
Nov 24 2015

Nešto više od godinu dana bilo je potrebno korejskom proizvođaču automobila da napravi novu fabriku u kojoj će se godišnje proizvoditi 300.000 vozila. Postrojenje vredno 3 milijarde dolara izgrađeno je za 13 meseci u oblasti Nuevo Leon, koja se nalazi uz granicu sa Sjedinjenim Državama.To je ujedno i najbrže napravljena fabrika u Kjinoj istoriji. Godišnji kapacitet iznosi 300.000 automobila, a u direktnoj proizvodnji i drugim firmama koje izrađuju komponente biće zaposleno oko 70.000 radnika.

Nešto više od godinu dana bilo je potrebno korejskom proizvođaču automobila da napravi novu fabriku u kojoj će se godišnje proizvoditi 300.000 vozila.

Postrojenje vredno 3 milijarde dolara izgrađeno je za 13 meseci u oblasti Nuevo Leon, koja se nalazi uz granicu sa Sjedinjenim Državama.

To je ujedno i najbrže napravljena fabrika u Kjinoj istoriji. Godišnji kapacitet iznosi 300.000 automobila, a u direktnoj proizvodnji i drugim firmama koje izrađuju komponente biće zaposleno oko 70.000 radnika.

Kia sada poseduje 11 pogona širom sveta, uključujući fabrike u Koreji, Kini, Slovačkoj, Rusiji i Sjedinjenim Državama.

Oko 60% automobila iz nove fabrike izvoziće se u SAD i Kanadu, dok će 20 odsto vozila svoje kupce pronaći u Meksiku. Ostatak je namenjen zemljama Latinske Amerike.

Kada počne serijska proizvodnja, sa fabričkih traka silaziće po jedan Kijin automobil svakog minuta.

Korejska kompanija ističe da će mekskički pogon imati minimalan uticaj na zagađenje životne sredine.

U fabriku je ugrađana LED rasveta kako bi se dodatno uštedela energija, dok će otpadne vode prolaziti kroz specijalno postrojenje za preradu pre nego što se ponovo vrate u prirodni tok.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik