Poljski Linetech kupio Adria Airways Tehniku

Bez autora
Nov 25 2015

Poljska kompanija Linetech kupila je danas slovensku Adria Airways Tehniku, koju će, prema neslužbenim podacima, platiti dva milijuna eura. Smatramo da je kompanija dobila novog vlasnika koji će osigurati njen rast i dalji razvoj, rekao je nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora predsjednik Slovenskog državnog holdinga Marko Jazbec. Predsjednik uprave Linetech Holding Piotr Kaczor je rekao da će ta kompanija kupovinom Adria Airways Tehnike postati jedno od vodećih poduzeća u Evropi za održavanje i servisiranje aviona. Linetech holding posluje od 2009.godine i prisutan je na sedam aerodroma u Poljskoj. Adria Airways Tehnika nastala je 2010. godine i ovlašteni je europski servisni centar za avione kanadskog proizvođača Bombardier, a održava i avione evropskog proizvođača Airbus.

Poljska kompanija Linetech kupila je danas slovensku Adria Airways Tehniku, koju će, prema neslužbenim podacima, platiti dva milijuna eura.

"Smatramo da je kompanija dobila novog vlasnika koji će osigurati njen rast i dalji razvoj", rekao je nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora predsjednik Slovenskog državnog holdinga Marko Jazbec.

Predsjednik uprave Linetech Holding Piotr Kaczor je rekao da će ta kompanija kupovinom Adria Airways Tehnike postati jedno od vodećih poduzeća u Evropi za održavanje i servisiranje aviona.

Linetech holding posluje od 2009.godine i prisutan je na sedam aerodroma u Poljskoj.

Adria Airways Tehnika nastala je 2010. godine i ovlašteni je europski servisni centar za avione kanadskog proizvođača Bombardier, a održava i avione evropskog proizvođača Airbus.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik