Iztok Pikl preuzeo Tomos

Bez autora
Nov 25 2015

Idrijsko poduzeće Hidria prodalo je koparskog proizvođača Tomos poduzetniku Iztoku Piklu, koji je u BiH poznat kao nekadašnji direktor tomislavgradskog Kapisa, i njegovoj tvrtki MPO Kabel. Novi vlasnik Tomosa je jučer bio u Kopru, gdje s rukovodstvom priprema Skupštinu. Zaposlenicima, njih 25, će predstaviti detalje kupnje. Hidria je prodaju Tomosa najavljivala još prije dvije godine, jer motocikli za nju nisu strateški program, ali su iznenađeni radnici, koji su o kupnji saznali jučer poslijepodne putem e-maila. Kupac MPO Kabel iz Celja je tvrtka registrirana za proizvodnju, trgovinu i usluge, a njen direktor je 46-godišnji Iztok Pikl, kojeg su zaposlenici neko vrijeme viđali u proizvodnji.

Iztok Pikl preuzeo TomosIdrijsko poduzeće Hidria prodalo je koparskog proizvođača Tomos poduzetniku Iztoku Piklu, koji je u BiH poznat kao nekadašnji direktor tomislavgradskog Kapisa, i njegovoj tvrtki MPO Kabel.

Novi vlasnik Tomosa je jučer bio u Kopru, gdje s rukovodstvom priprema Skupštinu. Zaposlenicima, njih 25, će predstaviti detalje kupnje.

Hidria je prodaju Tomosa najavljivala još prije dvije godine, jer motocikli za nju nisu strateški program, ali su iznenađeni radnici, koji su o kupnji saznali jučer poslijepodne putem e-maila.

Kupac MPO Kabel iz Celja je tvrtka registrirana za proizvodnju, trgovinu i usluge, a njen direktor je 46-godišnji Iztok Pikl, kojeg su zaposlenici neko vrijeme viđali u proizvodnji.

Iztok PIkl je bio dugogodišnji direktor Tvornica kablova Kapis iz Tomislavgrada, koja je početkom 2014. otišla u stečaj, da bi je kasnije kupila njemačka Athabasca iza koje stoji Prevent.

Za koliko novca je Pikl kupio Tomos još nije poznato.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik