Valamar Riviera u 2016. najavljuje investicije od 260 milijuna kuna

Bez autora
Nov 25 2015

Jedna od najvećih hotelskih kompanija u Hrvatskoj, Valamar Riviera ove godine očekuje rast operativne dobiti za 46 posto u odnosu na prošlu godinu, a za iduću planira investicije vrijedne oko 260 milijuna kuna s ciljem repozicioniranja svog portfelja prema višoj kvaliteti. U 2015. očekujemo da ćemo ostvariti gotovo 1,3 milijarde kuna poslovnih prihoda i snažan rast operativne dobiti (EBITDA), koja će na godišnjoj razini doseći između 405 i 415 milijuna kuna. To je povećanje od čak 46 posto, odnosno 130 milijuna kuna više nego prošle godine. Ove godine dionica Valamar Riviere također je ostvarila izuzetan uspjeh s obzirom na to da je od početka godine cijena narasla za više od 20 posto, ističu iz Valamara na upit Hine o očekivanjima do kraja ove godine.

Jedna od najvećih hotelskih kompanija u Hrvatskoj, Valamar Riviera ove godine očekuje rast operativne dobiti za 46 posto u odnosu na prošlu godinu, a za iduću planira investicije vrijedne oko 260 milijuna kuna s ciljem repozicioniranja svog portfelja prema višoj kvaliteti.

"U 2015. očekujemo da ćemo ostvariti gotovo 1,3 milijarde kuna poslovnih prihoda i snažan rast operativne dobiti (EBITDA), koja će na godišnjoj razini doseći između 405 i 415 milijuna kuna. To je povećanje od čak 46 posto, odnosno 130 milijuna kuna više nego prošle godine. Ove godine dionica Valamar Riviere također je ostvarila izuzetan uspjeh s obzirom na to da je od početka godine cijena narasla za više od 20 posto", ističu iz Valamara na upit Hine o očekivanjima do kraja ove godine.

Što se tiče investicija, naglašavaju da će iduće godine uložiti oko 260 milijuna kuna, pri čemu će se najviše fokusirati na konverziju kampova u moderne kamping-resorte sa 4/5 zvjezdica, koji ciljaju na goste veće platežne moći, što je i aktualni europski turistički trend.

Kamp Krk postaje prvi u Hrvatskoj s pet zvjezdica

Dio planiranih investicija za 2016. odnosi se i na repozicioniranje kampa Krk, kojeg su kao prvi kamp s wellness ponudom i panoramskim bazenom u Hrvatskoj otvorili prije tri godine, a koji bi u iduću sezonu trebao ući i kao prvi s pet zvjezdica u Hrvatskoj.

Investicije planiraju i u vodećem istarskom kampu Lanterna čime će mu podići kategoriju sa tri na četiri zvjezdice u skladu s planom razvoja tog kampa prema vrhunskom kamping resortu.

Iz Valamara napominju i da su ta dva kampa članovi prestižnog udruženja "Leading Campings of Europe" te nositelji ADAC/ANWB-ova (njemačkog i nizozemskog auto kluba) priznanja Best Campsite 2015, što ih svrstava u krug najboljih u Europi. Osim u ta dva, planiraju i ulaganja u podizanje kvalitete i u ostalim kampovima iz svog portfelja u Istri, na otoku Krku i u Dubrovniku.

U Hotelima Baška kreće proces integracije, a zanima ih i Imperial i Mestral

Na upit što planiraju s Hotelima Baška u Baškoj na otoku Krku, koje su preuzeli sredinom ove godine za 23,2 milijuna eura, iz Valamara kažu da rade na njihovoj integraciji, odnosno pripajanju Valamar Rivijeri s ciljem daljnjeg kvalitetnog razvoja.

"Možemo potvrditi kako se svi poslovni procesi vezano za Hotele Baška odvijaju prema planu", dodaju iz te kompanije koja je 10. lipnja ove godine sklopila kupoprodajne ugovore prema kojima stječe većinski udio u tri društva s ograničenom odgovornošću, Baškaturist, Mirta Bašćanska i Vala Bašćanska u čijem je vlasništvu ukupno 83,82 posto dionica Hotela Baška d.d.

To je ujedno bila i prva velika akvizicija te kompanije na Jadranu, čime je i potvrdila namjeru da budući rast vidi kroz širenje na Jadranu i u regiji. Dodatno to potvrđuje zanimanjem za rapsku hotelsku kuću Imperial i dubrovačke Hotele Maestral, za što su na nedavno završeni neobvezujući krug natječaja za kupnju većinskih državnih dioničkih udjela poslali pisma interesa.

"Iskazali smo interes za državna hotelijerska poduzeća Imperial Rab i Hoteli Maestral u Dubrovniku, gdje mislimo da možemo biti dobar partner državi i lokalnoj zajednici putem ulaganja u podizanje vrijednosti tih poduzeća i destinacija", poručuju iz Valamara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik