"Binas" i "Zrak" spajaju se s "Ginexom" i "Igmanom?

Bez autora
Nov 25 2015

Čelnici svih kompanija namjenske industrije u Federaciji održali su jučer u Sarajevu hitan sastanak s Nerminom Džindićem (SBB), federalnim ministrom energije, rudarstva i industrije. Tema sastanka bila je održivost i stabilnost u poslovanju državnih kompanija namjenske industrije Federacije. Informaciju o sastanku potvrdio je jučer i Džindić. On nam je pojasnio da je dogovoreno da se krene u dokapitalizaciju „Binasa“ i „Zraka“, preduzeća koja imaju velikih problema u poslovanju. Dokapitalizacija bi, prema njegovim riječima, trebala biti završena do sredine februara. Razmišlja se i o opciji da ove dvije firme budu pripojene „Ginexu“, odnosno „Igmanu“, za sada jedinim firmama koje barem donekle posluju bez poteškoća.

Čelnici svih kompanija namjenske industrije u Federaciji održali su jučer u Sarajevu hitan sastanak s Nerminom Džindićem (SBB), federalnim ministrom energije, rudarstva i industrije, saznaje „Dnevni avaz“.

Tema sastanka bila je održivost i stabilnost u poslovanju državnih kompanija namjenske industrije Federacije. Informaciju o sastanku potvrdio nam je jučer i Džindić.

On nam je pojasnio da je dogovoreno da se krene u dokapitalizaciju „Binasa“ i „Zraka“, preduzeća koja imaju velikih problema u poslovanju. Dokapitalizacija bi, prema njegovim riječima, trebala biti završena do sredine februara.

Razmišlja se i o opciji da ove dvije firme budu pripojene „Ginexu“, odnosno „Igmanu“, za sada jedinim firmama koje barem donekle posluju bez poteškoća.

- Ovo bi bio donekle spas za „Binas“ i „Zrak“ – rekao nam je Džindić.

Kada su u pitanju ostale kompanije, „Vitezit“ je pokazao znake ozdravljenje i poslovao u plusu. Rečeno nam je da se traži rješenje i za „Pretis“, koji već ima određene ugovore sa stranim kompanijama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik