Završetak radova na pruzi Beograd-Budimpešta za dve godine

Bez autora
Nov 25 2015

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednici vlada Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, koji učestvuju na samitu u Sudžou, nastavili su danas svoje aktivnosti u Pekingu. Oni su do Pekinga, preko Šangaja, putovali brzim vozom, koji ide 300 kilometara na sat, a premijer Kine Li Kećijang odlučio je da od prisutnih najveću čast ukaže premijeru Vučiću odredivši da upravo on sedi pored njega.U toku vožnje, koja između Sudžoa i Šangaja traje dvadesetak minuta, dvojica premijera su se dogovorila o tome da radovi na pruzi Beograd–Budimpešta moraju da budu završeni u roku od dve godine, jer bi to predstavljalo najbolji dokaz srpske i kineske efikasnosti, ozbiljnosti i odgovornosti.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednici vlada Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, koji učestvuju na samitu u Sudžou, nastavili su danas svoje aktivnosti u Pekingu.

Oni su do Pekinga, preko Šangaja, putovali brzim vozom, koji ide 300 kilometara na sat, a premijer Kine Li Kećijang odlučio je da od prisutnih najveću čast ukaže premijeru Vučiću odredivši da upravo on sedi pored njega.

U toku vožnje, koja između Sudžoa i Šangaja traje dvadesetak minuta, dvojica premijera su se dogovorila o tome da radovi na pruzi Beograd–Budimpešta moraju da budu završeni u roku od dve godine, jer bi to predstavljalo najbolji dokaz srpske i kineske efikasnosti, ozbiljnosti i odgovornosti.

Izgradnja dela autoputa Koridora 11 u najskorijem roku

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić nastavio je trodnevnu posetu Narodnoj Republici Kini susretom sa predstavnicima kompanije CRBC u Pekingu.

Na sastanku je bilo reči o izradi studije izvodljivosti za izgradnju industrijskog parka u Srbiji, kao i o izgradnji dela autoputa Koridora 11, na deonicama Surčin–Obrenovac i Čačak–Požega, koja bi trebalo da počne u najskorijem roku.

U toku popodneva, Vučić će posetiti sedište kompanije Poli i CMEC i prisustvovati radnoj večeri sa predstavnicima kompanije HBIS zainteresovanim za privatizaciju Železare Smederevo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik