Alumina uložila četiri miliona u odlaganje otpada

Bez autora
Nov 26 2015

Preduzeće "Alumina" iz Zvornika investiralo je oko četiri miliona KM u radove na brani crvenog mulja - objekat u koji odlažu otpadni materijal nastao iz proizvodnog procesa, saopšteno je juče iz ove firme. U protekle dvije godine realizovane su dvije etape nadvišenja, čime je kruna brane podignuta za šest metara. Pomoćnik direktora za operativne poslove u "Alumini" Stevo Savić, koji je na čelu stručnog tima za praćenje stanja na brani crvenog mulja, kaže da u periodu kada je fabrikom upravljalo litvansko rukovodstvo nije pravovremeno vršena nadogradnja brane crvenog mulja i da je taj posao bio jedan od prioriteta nove uprave, s obzirom na rast proizvodnje.

Preduzeće "Alumina" iz Zvornika investiralo je oko četiri miliona KM u radove na brani crvenog mulja - objekat u koji odlažu otpadni materijal nastao iz proizvodnog procesa, saopšteno je juče iz ove firme.

U protekle dvije godine realizovane su dvije etape nadvišenja, čime je kruna brane podignuta za šest metara. Pomoćnik direktora za operativne poslove u "Alumini" Stevo Savić, koji je na čelu stručnog tima za praćenje stanja na brani crvenog mulja, kaže da u periodu kada je fabrikom upravljalo litvansko rukovodstvo nije pravovremeno vršena nadogradnja brane crvenog mulja i da je taj posao bio jedan od prioriteta nove uprave, s obzirom na rast proizvodnje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik