Uskoro javni poziv za zapošljavanje Roma

Bez autora
Nov 26 2015

Upravni odbor Federalnog zavoda za zapošljavanje (FZZZ) donio je Odluku o usvajanju Programa zapošljavanja Roma u 2015. godini.Program će biti realiziran radi sufinansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja Roma s evidencije nezaposlenih u Federaciji BiH, posebno cijeneći njihovu socijalnu, rodnu i drugu osjetljivost, a radi jačanja njihove konkuretnosti na tržištu rada i sprečavanja dugotrajne nezaposlenosti.

- Upravni odbor Federalnog zavoda za zapošljavanje (FZZZ) donio je Odluku o usvajanju Programa zapošljavanja Roma u 2015. godini.

Program će biti realiziran radi sufinansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja Roma s evidencije nezaposlenih u Federaciji BiH, posebno cijeneći njihovu socijalnu, rodnu i drugu osjetljivost, a radi jačanja njihove konkuretnosti na tržištu rada i sprečavanja dugotrajne nezaposlenosti.

Finansijska sredstva za realizaciju Programa u iznosu 313.300 KM osiguralo je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH u skladu s Memorandumom o razumijevanju o implementaciji Akcionog plana Bosne i Hercegovine za rješavanje problema Roma u oblasti zapošljavanja.

Korisnici Programa su poslodavci registrirani u Federaciji BiH koji redovno izmiruju obaveze po osnovu poreza i doprinosa, te poslodavci koji s Poreznom upravom Federacije BiH imaju potpisan Sporazum o odgođenom plaćanju duga po osnovu javnih prihoda, kao i poslodavci na koje se odnosi Zakon o finansijskoj konsolidaciji.

Javni poziv za učešće u Programu bit će objavljen 7. decembra 2015. na internet stranici Federalnog zavoda za zapošljavanje (www.fzzz.ba), saopćeno je iz te institucije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik