Kompanija “Huavej” spremna na veća ulaganja u Srbiji

Bez autora
Nov 26 2015

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić započeo je poslednji dan posete NR Kini susretom sa predstavnicima kompanije “Huavej” i srpskim studentima – učesnicima programa “Seme za budućnost”. Na sastanku je bilo reči o napretku ovog programa, koji je dogovoren prilikom posete premijera NR Kine Li Kećijanga Srbiji. Vučić je u razgovoru izrazio zahvalnost predstavnicima kompanije “Huavej” na prilici da srpski studenti učestvuju u tom programu, koji je, kako je ocenio, od velikog značaja za Srbiju. On je ujedno istakao da se nada da će na srpskom tržištu biti još više mesta za kompaniju “Huavej”.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić započeo je poslednji dan posete NR Kini susretom sa predstavnicima kompanije “Huavej” i srpskim studentima – učesnicima programa “Seme za budućnost”.

Na sastanku je bilo reči o napretku ovog programa, koji je dogovoren prilikom posete premijera NR Kine Li Kećijanga Srbiji.

Vučić je u razgovoru izrazio zahvalnost predstavnicima kompanije “Huavej” na prilici da srpski studenti učestvuju u tom programu, koji je, kako je ocenio, od velikog značaja za Srbiju.

On je ujedno istakao da se nada da će na srpskom tržištu biti još više mesta za kompaniju “Huavej”.

Potpredsednik kompanije ”Huavej” Jung Lu ‎preneo je njihovu spremnost na veća ulaganja u Srbiji, gde već sarađuju sa Telekomom i EPS-om, kao i na poboljšanju kvaliteta kompjuterske opreme i povećanju broja stipendista iz Srbije.

Vučić je, obraćajući se srpskim studentima koji borave u Kini u okviru pomenutog programa, istakao da naša zemlja ima talentovane mlade ljude kojima nedostaje praksa.

Vi ovde ne učite samo za sebe, već i predstavljate svoju zemlju. Ono što ćete doneti u Srbiju veoma je važno za čitavu zemlju, a mi ćemo učiniti sve da dobijete priliku da to znanje i pokažete, rekao je premijer.

Jung Lu je naglasio da kompanija ”Huavej” promoviše talenat u IT sektoru u Srbiji.

Veoma smo ponosni na ovaj projekat, koji ima za cilj da ponudimo inovativne proizvode i ‎rešenja. Studenti iz 60 zemalja učestvuju u ovom projektu, a Srbija to čini već drugu godinu. Ideja je da najnovije tehnologije dovedemo u Srbiju, zaključio je on.

Vučić nastavlja posetu NR Kini susretima sa predsednikom i premijerom te zemlje Si Đinpingom i Li Kećijangom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik