"Ecellent SME" sertifikat za 43 preduzeća

Bez autora
Nov 29 2015

Kroz projekat "Excellent SME", koji realizuje Privredna komora Crne Gore, do sada su 43 crnogorska preduzeća pozitivno ocijenjena u procesu evaluacije za sticanje tog sertifikata, a 17 su nosioci znaka, saopšteno je iz PKCG. Isticanje uspješnih privrednih subjekata, te njihovo povezivanje sa takvim preduzećima u Crnoj Gori i inostranstvu, osnovni je cilj nove usluge Privredne komore Crne Gore "Excellent SME", koju realizuje sa agencijom COFACE, specijalizovanom za oblast osiguranja potraživanja", saopšteno je iz Privredne komore. Sertifikat "Excellent SME" se izdaje ako preduzeće zadovoljava definisane kriterijume, koje po međunarodno priznatoj metodologiji obrađuje COFACE, i važi godinu dana, ukoliko u međuvremenu bonitet preduzeća ne padne ispod propisane ocjene.

Kroz projekat "Excellent SME", koji realizuje Privredna komora Crne Gore, do sada su 43 crnogorska preduzeća pozitivno ocijenjena u procesu evaluacije za sticanje tog sertifikata, a 17 su nosioci znaka, saopšteno je iz PKCG.

"Isticanje uspješnih privrednih subjekata, te njihovo povezivanje sa takvim preduzećima u Crnoj Gori i inostranstvu, osnovni je cilj nove usluge Privredne komore Crne Gore `Excellent SME`, koju realizuje sa agencijom COFACE, specijalizovanom za oblast osiguranja potraživanja", saopšteno je iz Privredne komore.

Sertifikat  "Excellent SME" se izdaje ako preduzeće zadovoljava definisane kriterijume, koje po međunarodno priznatoj metodologiji obrađuje COFACE, i važi godinu dana, ukoliko u međuvremenu bonitet preduzeća ne padne ispod propisane ocjene.

"Glavni benefiti za nosioce sertifikata su jasno označen dobar bonitet preduzeća i veća kredibilnost u očima stranki i poslovnih partnera. Osim toga, učešće u tom međunarodnom projektu omogućava umrežavanje kompanija koje su nosioci sertifikata, besplatnu procjenu rizika ulaganja na inostranom tržištu, olakšice prilikom prikupljanja tenderske dokumentacije, veću vidljivost kompanije na sajtu Privredne komore i druge povoljnosti", navodi se u saopštenju PKCG.

Projekat se realizuje i u Sloveniji, Srbiji, Makedoniji, Rumuniji, Italiji, Bugarskoj, Mađarskoj, Slovačkoj i Hrvatskoj, a obavještenja o svim nosiocima sertifikata u ovim zemljama nalaze se na sajtu www.excellentsme.com.

"Sve je veće interesovanje za uključivanje u ovaj `klub uspješnih`, tako da se i druge zemlje pripremaju da postanu dio projekta. Jednom godišnje sastajaće se nosioci nosioci ovog znaka, čime će preduzeća iz Crne Gore imati mogućnost neposrednog povezivanja sa najboljim kompanijama u zemljama koje su u ovom projektu", saopšteno je.

U okviru saradnje Privredne komore sa francuskom kompanijom specijalizovanom za oblast osiguranja potraživanja - COFACE, koja je razvila mrežu u više od 200 zemalja svijeta, biće realizovane i edukacije, kao i podrška prilikom organizovanja poslovnih foruma crnogorskih privrednika sa inostranim.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik