Radovi na kolektoru otpadnih voda u Leskovcu dobro napreduju

Bez autora
Nov 29 2015

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije Stana Božović posetila je juče Leskovac radi nastavka projektnih aktivnosti na puštanju u rad postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. U saopštenju resornog ministarstva navodi se da su u delegaciji koja je posetila Leskovac bili i predstavnici Delegacije Evropske unije i otpravnik poslova Ambasade Holandije u Srbiji. Projekat postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda finansira se iz pretpristupnih fondova Evropske unije u iznosu od 12 miliona evra. Leskovac učestvuje sa sredstvima koje je uložio u izgradnju centralnog kolektora otpadnih voda, dok Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine sufinansira projekat sa izgradnjom postrojenja za liniju mulja, u iznosu od tri miliona evra.

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije Stana Božović posetila je juče Leskovac radi nastavka projektnih aktivnosti na puštanju u rad postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

U saopštenju resornog ministarstva navodi se da su u delegaciji koja je posetila Leskovac bili i predstavnici Delegacije Evropske unije i otpravnik poslova Ambasade Holandije u Srbiji.

Projekat postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda finansira se iz pretpristupnih fondova Evropske unije u iznosu od 12 miliona evra.

Leskovac učestvuje sa sredstvima koje je uložio u izgradnju centralnog kolektora otpadnih voda, dok Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine sufinansira projekat sa izgradnjom postrojenja za liniju mulja, u iznosu od tri miliona evra.

Vlada Kraljevine Holandije sufinansira projekat u iznosu od sedam miliona evra u cilju proširenja kanalizacione i vodovodne mreže i obezbeđivanja ove komunalne usluge za sve građane Leskovca.

Problemi sa kojima se taj grad susreće, a koji se tiču glavnog kolektora otpadnih voda, biće rešeni tokom sledeće godine zajedničkim naporima grada Leskovca, Delegacije EU, resornog ministarstva i Vlade Srbije, navela je Božović.

Ona je dodala da je ovaj projekat veoma značajan kako za Leskovac, tako i za čitavu državu, jer će našim sugrađanima obezbediti zdravu životnu sredinu i bolji životni standard.

Predstavnici nadzornog odbora obavestili su goste o tome da je postrojenje završeno, kao i da od 22. oktobra počinje da teče garantni rok za izvođača radova, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik