Aktivne mere za smanjenje stope nezaposlenosti

Bez autora
Nov 29 2015

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je jedan od ciljeva Vlade Srbije da u naredne dve godine stopu nezaposlenosti smanji ispod 15 odsto. Vulin je objasnio da će to biti učinjeno kroz aktivne mere zapošljavanja, koje sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje, i podsetio na to da je stopa nezaposlenosti smanjena sa 25 na 17,9 odsto. Ministar je rekao da je, uz posredovanje Nacionalne službe za zapošljavanje, tokom ove godine posao pronašlo 53.771 lice, pri čemu Inspekcija rada, koja je u sastavu resornog ministarstva, beleži najbolje rezultate do sada. On je precizirao da je samo rešenjima Inspekcije rada zaposleno više od 14 hiljada ljudi, koji su pre toga radili na crno.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je jedan od ciljeva Vlade Srbije da u naredne dve godine stopu nezaposlenosti smanji ispod 15 odsto.

Vulin je u intervjuu za agenciju Tanjug objasnio da će to biti učinjeno kroz aktivne mere zapošljavanja, koje sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje, i podsetio na to da je stopa nezaposlenosti smanjena sa 25 na 17,9 odsto.

Ministar je rekao da je, uz posredovanje Nacionalne službe za zapošljavanje, tokom ove godine posao pronašlo 53.771 lice, pri čemu Inspekcija rada, koja je u sastavu resornog ministarstva, beleži najbolje rezultate do sada.

On je precizirao da je samo rešenjima Inspekcije rada zaposleno više od 14 hiljada ljudi, koji su pre toga radili na crno.

Vulin je posebno istakao doprinos projekta „Halo efekat“, koji je značajan za smanjenje stope nezaposlenosti jer poslodavci sada znaju da se politika države promenila i da se ne isplati čekati da dođe Inspekcija rada.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik