Zapošljavanje mladih žena u IT sektoru

Bez autora
Nov 29 2015

Državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije Nenad Borovčanin sastao se juče sa 30 mladih žena iz Bujanovca i Novog Pazara, koje učestvuju u projektu “Zapošljavanje mladih žena u IT sektoru”.Borovčanin je tom prilikom čestitao učesnicama ovog projekta koje će kroz profesionalnu obuku o izradi, održavanju i programiranju vebsajtova biti osposobljene da se zaposle ili pokrenu sopstveni posao.

Državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije Nenad Borovčanin sastao se juče sa 30 mladih žena iz Bujanovca i Novog Pazara, koje učestvuju u projektu “Zapošljavanje mladih žena u IT sektoru”.

Borovčanin je tom prilikom čestitao učesnicama ovog projekta koje će kroz profesionalnu obuku o izradi, održavanju i programiranju vebsajtova biti osposobljene da se zaposle ili pokrenu sopstveni posao.

On je rekao da je važno osnaživanje mladih žena za posao i jačanje njihovog samopouzdanja kako bi ravnopravno učestvovale u društvu, i dodao da je pravi primer upravo projekat koji u partnerstvu organizuju Ministarstvo omladine i sporta i Građanske inicijative.

Državni sekretar je podsetio na to da su tokom studijske posete učesnice imale uvid u funkcionisanje IT kompanija, njihove potrebe za kadrovima i razgovarale sa menadžerima kako bi napravile konkretne planove za pronalaženje sopstvenog posla, navodi se u saopštenju Ministarstva omladine i sporta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik