"Konfecioni Andrea": Otpuštanja u Jagodini u skladu sa zakonom

Bez autora
Nov 29 2015

Italijanska fabrika za proizvodnju cirada za automobile "Konfecioni Andrea" u Jagodini odbacila je tvrdnje granskog sidnikata industrije, energije i rudarstva "Nezavisnost" o nepoštovanju radničkih i sindikalnih prava u toj fabrici. U saopštenju se navodi da su ugovori o radu 149 radnika otkazani u skladu sa zakonom i da su otkaze dobili isključivo oni koji su "odgovorni za gubitak od oko 400.000 evra, koji je fabrika pretrpela zbog nezakonitog odbijanja zaposlenih da obavljaju poslove". Kompanija je napomenula i da je stotinak radnika fabrike održalo prošle nedelje jednočasovni štrajk upozorenja, ali da je nadležna Inspekcija rada utvrdila da sindikat koji ga je organizovao nije reprezentativan, kao i da u radu fabrike nije bilo nikakvih nepravilnosti. U saopštenju je ocenjeno da predstavnici sindikata i dalje pokušavaju pretnjama i ucenama da zastraše rukovodstvo fabrike i da svojom porukom odbiju dolazak stranih investitora u Srbiju, bez iznošenja konkretnih i osnovanih zahteva.

Italijanska fabrika za proizvodnju cirada za automobile "Konfecioni Andrea" u Jagodini odbacila je tvrdnje granskog sidnikata industrije, energije i rudarstva "Nezavisnost" o nepoštovanju radničkih i sindikalnih prava u toj fabrici.

U saopštenju se navodi da su ugovori o radu 149 radnika otkazani u skladu sa zakonom i da su otkaze dobili isključivo oni koji su "odgovorni za gubitak od oko 400.000 evra, koji je fabrika pretrpela zbog nezakonitog odbijanja zaposlenih da obavljaju poslove".

Kompanija je napomenula i da je stotinak radnika fabrike održalo prošle nedelje jednočasovni štrajk upozorenja, ali da je nadležna Inspekcija rada utvrdila da sindikat koji ga je organizovao nije reprezentativan, kao i da u radu fabrike nije bilo nikakvih nepravilnosti.

U saopštenju je ocenjeno da predstavnici sindikata i dalje pokušavaju pretnjama i ucenama da zastraše rukovodstvo fabrike i da svojom porukom odbiju dolazak stranih investitora u Srbiju, bez iznošenja konkretnih i osnovanih zahteva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik