Vojska sa Jumkom sklopila ugovore

U direkciji Jumka u Vranju potpisan je ugovor o saradnji Ministarstva odbrane i vranjske fabrike tekstila vredan 213 miliona dinara, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Srbije. Ugovor su potpisali direktor Direkcije za nabavku i prodaju Ministarstva odbrane pukovnik Aleksandar Bukvić i generalni direktor Jumka Goran Đorđević. Čestitajući zaposlenima u Jumku 55 godina poslovanja ministar odbrane Bratislav Gašić, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora, rekao je da su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije u protekle tri godine učinili značajan napor finansirajući povratak te brendirane vranjanske fabrike na tržište.

U direkciji Jumka u Vranju potpisan je ugovor o saradnji Ministarstva odbrane i vranjske fabrike tekstila vredan 213 miliona dinara, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Srbije.

Ugovor su potpisali direktor Direkcije za nabavku i prodaju Ministarstva odbrane pukovnik Aleksandar Bukvić i generalni direktor Jumka Goran Đorđević.

Čestitajući zaposlenima u Jumku 55 godina poslovanja ministar odbrane Bratislav Gašić, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora, rekao je da su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije u protekle tri godine učinili značajan napor finansirajući povratak te brendirane vranjanske fabrike na tržište.

"Zatekli smo magacine uniformi Vojske prazne što više nikada ne sme da se dogodi. Uspeli smo da, prvenstveno zadovoljavajući potrebe Vojske Srbije, vratimo Jumko u život. Očekujemo da ulaganja u Jumko nastavimo i sledeće godine, čime ćemo značajno proširiti asortiman uniformi i poboljšati kvalitet odevanja pripadnika vojske", rekao je ministar odbrane Bratislav Gašić,rekao je ministar odbrane Bratislav Gašić najavljujući da će Jumko početi proizvodnju letnjih vojnih pantalona, modela koji je poslednji put proizveden u sklopu uniforme M 77, prenosi Ministarstvo odbrane.

On je dodao da se "zahvaljujući predanom i dobrom radu Jumka možemo nadati uspešnoj privatizaciji tog poznatog kolektiva".

Generalni direktor Jumka Goran Đorđević je rekao da su upravo potpisanim ugovorom Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije toj fabrici obezbedili posao za naredna tri meseca, što će, uz poslove koje obavljaju za Ministarstvo unutrašnjih poslova i strane partnere dodatno konsolidovati proizvodni proces kompanije koja je sistematski blindirana poslednjih 15 godina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik