Od sutra skuplje gorivo

Bez autora
Nov 30 2015

Zbog rasta cijena naftnih derivata na Mediteranu od čak 5,6 posto i dizela za 0,6 posto u odnosu na prošli tjedan te istodobnog rasta tečaja američkog dolara od 0,85 posto, prema danšnjim izračunima, cijene motornih goriva će od sutra vjerojatno rasti, objavilo je Ministarstvo gospodarstva. Cijene benzina bi tako od sutra mogle poskupjeti između 20 i 22 lipe po litri, dok bi istodobno dizelska goriva mogla poskupjeti oko 5 lipa po litri. Kako je tržište naftnih derivata u Hrvatskoj slobodno, nove cijene u konačnici prvenstveno ovise o odluci trgovaca, podsjećaju iz Ministarstva.

Zbog rasta cijena naftnih derivata na Mediteranu od čak 5,6 posto i dizela za 0,6 posto u odnosu na prošli tjedan te istodobnog rasta tečaja američkog dolara od 0,85 posto, prema danšnjim izračunima, cijene motornih goriva će od sutra vjerojatno rasti, objavilo je Ministarstvo gospodarstva.

Cijene benzina bi tako od sutra mogle poskupjeti između 20 i 22 lipe po litri, dok bi istodobno dizelska goriva mogla poskupjeti oko 5 lipa po litri.

Kako je tržište naftnih derivata u Hrvatskoj slobodno, nove cijene u konačnici prvenstveno ovise o odluci trgovaca, podsjećaju iz Ministarstva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik