Sljedeće godine sudski sporovi protiv Bobar banke

Bez autora
Nov 30 2015

Sljedeće godine biće pokrenuto više sudskih sporova milionske vrijednosti u kojima je Bobar banka tužilac ili tužena strana. Sudije Okružnog privrednog suda u Bijeljini, kojih ima samo pet, sljedeće godine čeka veliki posao i profesionalni izazov, jer se pred sudom već vodi nekoliko drugih „teških“ i komplikovanih sudskih sporova vrijednost blizu 200 miliona KM. Jedan od njih je po tužbi bijeljinskog preduzeće „Final prom“ protiv preduzeća „Aqua city“ Slobodana Pavlovića i koje sudskim putem pokušava da naplati više od dva miliona maraka zbog izgubljene dobiti i jednostranog raskida ugovora o izgradnji prve faze vodenog parka u Slobomiru na Drini. Kao komplikovane pravnici ocjenjuju i sporove koje vode tri privatna preduzeća iz Bijeljine i Ugljevika protiv RiTE „Ugljevik“ i koji su prošli već nekoliko sudskih instanci, gdje su u raznim fazama rješavani ili vraćani na početak.

Sljedeće godine biće pokrenuto više sudskih sporova milionske vrijednosti u kojima je Bobar banka tužilac ili tužena strana, saznaje poslovni portal CAPITAL.

Sudije Okružnog privrednog suda u Bijeljini, kojih ima samo pet, sljedeće godine čeka veliki posao i profesionalni izazov, jer se pred sudom već vodi nekoliko drugih „teških“ i komplikovanih sudskih sporova vrijednost blizu 200 miliona KM.

Jedan od njih je po tužbi bijeljinskog preduzeće „Final prom“ protiv preduzeća „Aqua city“ Slobodana Pavlovića i koje sudskim putem pokušava da naplati više od dva miliona maraka zbog izgubljene dobiti i jednostranog raskida ugovora o izgradnji prve faze vodenog parka u Slobomiru na Drini.

Kao komplikovane pravnici ocjenjuju i sporove koje vode tri privatna preduzeća iz Bijeljine i Ugljevika protiv RiTE „Ugljevik“ i koji su prošli već nekoliko sudskih instanci, gdje su u raznim fazama rješavani ili vraćani na početak.

Na ime nanesene štete i izgubljene dobiti, za poslove koje nisu obavili na površinskom kopu ugljevičkog rudnika, „Terex – inženjering“ potražuje od RiTE „Ugljevik“ 1.715.818 KM, „Šico and company“ 1.238.400 KM i „Continental“ iz Ugljevika 3.533.520 KM.

U Okružnom sudu u Bijeljini u oktobru ove godine otvoren je i sudski spor koji je poveo UKIO bankas iz Kaunasa u Litvaniji, koja od zvorničke Fabrike glinice „Birač“ u stečaju potražuje 155.226.433 KM.

Sa pobrojanim i drugim sličnim sporovima bijeljinski Okružni privredni sud, koji trenutno zapošljava petoro sudija, naći će se u narednoj godini pred velikim profesionalnim izazovom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik