Aerodrom Banjaluka: Ostvareno 400 putničkih i više od 115 kargo-letova

Bez autora
Nov 30 2015

Na Aerodromu Banjaluka tokom ove godine ostvareno je više od 400 letova srpskog avio-prevoznika "Er Srbija" na redovnoj liniji Banjaluka - Beograd - Banjaluka, sa više od 16.000 putnika, rečeno je u preduzeću "Aerodromi Republike Srpske". U "Aerodromima" ističu da je ova linija veoma važna za tržište Republike Srpske prvenstveno zbog transfera putnika u više od 50 svjetskih destinacija. Do sredine godine u funkciji je bila i avio-linija Banjaluka - Cirih - Banjaluka kompanije "BH erlajns", koja je obustavljena. Od januara do juna ostvarena su 142 leta sa 2.500 putnika, navode u "Aerodromima Republike Srpske". Iz ovog preduzeća podsjećaju da su u novembru prošle godine započeli kargo-letove izvoza mesa za Tursku, te da je za manje od govinu dana ostvareno više od 115 letova i prevezeno gotovo 5.000 tona rashlađenog junećeg mesa.

Na Aerodromu Banjaluka tokom ove godine ostvareno je više od 400 letova srpskog avio-prevoznika "Er Srbija" na redovnoj liniji Banjaluka - Beograd - Banjaluka, sa više od 16.000 putnika, rečeno je Srni u preduzeću "Aerodromi Republike Srpske".

U "Aerodromima" ističu da je ova linija veoma važna za tržište Republike Srpske prvenstveno zbog transfera putnika u više od 50 svjetskih destinacija.

"Do sredine godine u funkciji je bila i avio-linija Banjaluka - Cirih - Banjaluka kompanije `BH erlajns`, koja je obustavljena. Od januara do juna ostvarena su 142 leta sa 2.500 putnika", navode u "Aerodromima Republike Srpske".

Iz ovog preduzeća podsjećaju da su u novembru prošle godine započeli kargo-letove izvoza mesa za Tursku, te da je za manje od govinu dana ostvareno više od 115 letova i prevezeno gotovo 5.000 tona rashlađenog junećeg mesa.

S obzirom da je Aerodrom Banjaluka potpuno opredijeljen za nastavak razvoja kargo-saobraćaja, u operativnim planovima za narednu godinu predviđen je početak izgradnje kargo-centra sa pratećim aerodromskim kapacitetima.

Na Aerodromu je trenutno u funkciji rashladna komora zapremine 1.000 metara kubnih, koja ima mogućnost održavanja temperature od četiri do osam stepeni, kao i rashladna komora zapremine 1.200 metara kubnih sa mogućnošću održavanja temperature od osam do 16 stepeni Celzijusovih.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik