Novi kamioni iz FAP-a za Vojsku Srbije

Bez autora
Nov 30 2015

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić prisustvovao je danas u pribojskoj fabrici kamiona FAP potpisivanju ugovora, vrednog 112,2 miliona dinara, o nabavci deset novih kamiona za potrebe Vojske Srbije. Ugovor je, sa direktorom FAP-a Zoranom Zakovićem, u ime Ministarstva potpisao pukovnik Aleksandar Bukvić. Od pribojskog proizvođača danas su preuzeta i četiri kamiona FAP 1118, čija je proizvodnja ranije ugovorena, a biće raspoređeni u Centralnu logističku bazu Vojske Srbije. Gašić je, ističući da su Priboj i FAP strateški važni za Srbiju, poručio da je cilj države da se sačuvaju proizvodni kapaciteti FAP-a u meri u kojoj je to, u skladu sa zakonom, moguće. Osim što smo potpisali ugovor, danas smo razgovarali i o biznis-planu koji poslovodstvo FAP-a treba da uradi zajedno sa Sektorom za materijalne resurse Ministarstva odbrane za remont vojnih kamiona, naveo je ministar.

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić prisustvovao je danas u pribojskoj fabrici kamiona FAP potpisivanju ugovora, vrednog 112,2 miliona dinara, o nabavci deset novih kamiona za potrebe Vojske Srbije.

Ugovor je, sa direktorom FAP-a Zoranom Zakovićem, u ime Ministarstva potpisao pukovnik Aleksandar Bukvić.

Od pribojskog proizvođača danas su preuzeta i četiri kamiona FAP 1118, čija je proizvodnja ranije ugovorena, a biće raspoređeni u Centralnu logističku bazu Vojske Srbije.

Gašić je, ističući da su Priboj i FAP strateški važni za Srbiju, poručio da je cilj države da se sačuvaju proizvodni kapaciteti FAP-a u meri u kojoj je to, u skladu sa zakonom, moguće.

Osim što smo potpisali ugovor, danas smo razgovarali i o biznis-planu koji poslovodstvo FAP-a treba da uradi zajedno sa Sektorom za materijalne resurse Ministarstva odbrane za remont vojnih kamiona, naveo je ministar.

On je dodao da je ideja biznis-plana da se deo kapaciteta i radnika FAP-a izdvoji i da se, uz ekonomsku održivost, preusmeri na remont FAP-ovih kamiona koji se već nalaze u upotrebi u jedinicama Vojske Srbije.

Gašić je ujedno uputio apel menadžmentu FAP-a da u najkraćem roku izradi elaborat za remont kamiona kako bi to bio jedan od glavnih argumenata i polazni dokument za dalju saradnju.

Prema njegovim rečima, i u remontu će prioritet imati kvalitet, a ne vreme za koje posao može da se obavi.

Takođe, ministar je najavio da će, osim današnjih 112,2 miliona dinara, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije za narednu godinu izdvojiti još sredstava, podsećajući na to da je cilj sistema odbrane da se ona oprema iz domaćih kapaciteta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik