Smanjenje nezaposlenosti mladih kroz karijerno vođenje

Bez autora
Nov 30 2015

Pomoćnik ministra omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Snežana Klašnja izjavila je danas da je karijerno vođenje i savetovanje preduslov za adekvatan i kontinuiran profesionalni razvoj svakog pojedinca, ali i prvi korak za njegov konkurentni ulazak na tržište rada. Klašnja je na konferenciji „Karijerno vođenje i savetovanje – koncept i inovacije“ istakla da je u našoj zemlji 45 odsto mladih nezaposleno, a ključni razlozi za to su njihova neaktivnost i to što nemaju mogućnost da napreduju u karijeri. Prema njenim rečima, karijerno vođenje i savetovanje je kao alatka i mehanizam za prevenciju tih problema. Ona je ukazala na to da je 75 odsto mladih neangažovano i da je za karijerno vođenje i savetovanje bitna saradnja resornog ministarstva i omladine, koja je do sada bila uspešna. Pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Ljiljana Džuver istakla je da je sistem karijernog vođenja i savetovanja osnov za kvalitetan razvoj ljudskih resursa u svakoj zemlji i ključan faktor za ekonomski i društveni razvoj.

Pomoćnik ministra omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Snežana Klašnja izjavila je danas da je karijerno vođenje i savetovanje preduslov za adekvatan i kontinuiran profesionalni razvoj svakog pojedinca, ali i prvi korak za njegov konkurentni ulazak na tržište rada.

Klašnja je na konferenciji „Karijerno vođenje i savetovanje – koncept i inovacije“ istakla da je u našoj zemlji 45 odsto mladih nezaposleno, a ključni razlozi za to su njihova neaktivnost i to što nemaju mogućnost da napreduju u karijeri.

Prema njenim rečima, karijerno vođenje i savetovanje je kao alatka i mehanizam za prevenciju tih problema.

Ona je ukazala na to da je 75 odsto mladih neangažovano i da je za karijerno vođenje i savetovanje bitna saradnja resornog ministarstva i omladine, koja je do sada bila uspešna.

Pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Ljiljana Džuver istakla je da je sistem karijernog vođenja i savetovanja osnov za kvalitetan razvoj ljudskih resursa u svakoj zemlji i ključan faktor za ekonomski i društveni razvoj.

Skup, koji se održava u Zadužbini Ilije M. Kolarca, organizovala je Beogradska otvorena škola, u saradnji sa fondacijom Solidar iz Švajcarske.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik