Emiratska Mirabank otvara vrata za srpske firme

Bez autora
Nov 30 2015

Mirabank iz Ujedinjenih Arapskih Emirata je danas najavila da počinje da radi u Srbiji i uglavnom će biti orijentisana na pružanje usluga kompanijama. Predsednica Izvršnog odbora Mirabank, Ilinka Roseti, rekla je da je ta banka pouzdan partner brojnim najboljim kompanijama u svetu, kojima obezbeđuje nove poslovne prilike. Banka podržava klijente pružajući im visoko profesionalna rešenja uz mogućnost umrežavanja, doprinoseći inovativnom razvoju njihovog biznisa, izjavila je Roseti. Narodna banka Srbije je u decembru 2014. godine dala dozvolu za rad banci iz UAE koja će poslovati pod imenom Mirabank AD Beograd. Banka je u direktnom vlasništvu firme iz Holandije, koja je pak deo međunarodne Rojal (Royal) grupe čije je sedište u Abu Dabiju, a prisutna je u državama Bliskog istoka, SAD, Evrope, Azije, Afrike i Južne Amerike.

Mirabank iz Ujedinjenih Arapskih Emirata je danas najavila da počinje da radi u Srbiji i uglavnom će biti orijentisana na pružanje usluga kompanijama.

Predsednica Izvršnog odbora Mirabank, Ilinka Roseti, rekla je da je ta banka pouzdan partner brojnim najboljim kompanijama u svetu, kojima obezbeđuje nove poslovne prilike.

"Banka podržava klijente pružajući im visoko profesionalna rešenja uz mogućnost umrežavanja, doprinoseći inovativnom razvoju njihovog biznisa", izjavila je Roseti.

Narodna banka Srbije je u decembru 2014. godine dala dozvolu za rad banci iz UAE koja će poslovati pod imenom Mirabank AD Beograd.

Banka je u direktnom vlasništvu firme iz Holandije, koja je pak deo međunarodne Rojal (Royal) grupe čije je sedište u Abu Dabiju, a prisutna je u državama Bliskog istoka, SAD, Evrope, Azije, Afrike i Južne Amerike.

Osnivački kapital Mirabank je 15 miliona evra, a prema ranijim najavama planirane investicije te banke u Srbiji su oko 300 miliona dolara.

To je prva direktna investicija u bankarskom sektoru Srbije od 2008. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik