"Dita" počinje proizvoditi i praškaste deterdžente

Bez autora
Dec 01 2015

Poslije višesedmičnih intenzivnih radova uposlenika Fabrike deterdženata “Dita”, “Centralnog grijanja” Tuzla i radnika drugih preduzeća koji su priskočili u pomoć, okončana je izgradnja i sanacija parovoda neophodnog za proizvodnju asortimana praškastih deterdženata. Proteklih dana obavljena je hladna proba, a uskoro će se obaviti i topla proba, poslije čega se može krenuti s proizvodnjom praškastih deterdženata u “Diti”. Slično kao s proizvodnjom deterdženta 3D, i ovog puta smo ostvarili saradnju s kompanijom “Bingo”, koja nam je osigurala sirovine za proizvodnju 100 tona deterdženta “Arix tenzo”. Do 15. decembra prve količine tog deterdženta moraju se naći na policama prodajnih objekata “Bingo”, kazao je Dževad Mehmedović, predsjednik Sindikata “Dite”.

"Dita" počinje proizvoditi i praškaste deterdžentePoslije višesedmičnih intenzivnih radova uposlenika Fabrike deterdženata “Dita”, “Centralnog grijanja” Tuzla i radnika drugih preduzeća koji su priskočili u pomoć, okončana je izgradnja i sanacija parovoda neophodnog za proizvodnju asortimana praškastih deterdženata.

Testiraju sistem

Proteklih dana obavljena je hladna proba, a uskoro će se obaviti i topla proba, poslije čega se može krenuti s proizvodnjom praškastih deterdženata u “Diti”.

- Slično kao s proizvodnjom deterdženta 3D, i ovog puta smo ostvarili saradnju s kompanijom “Bingo”, koja nam je osigurala sirovine za proizvodnju 100 tona deterdženta “Arix tenzo”. Do 15. decembra prve količine tog deterdženta moraju se naći na policama prodajnih objekata “Bingo” - kazao je za “Avaz” Dževad Mehmedović, predsjednik Sindikata “Dite”.

Budući da pogoni za proizvodnju praškastih deterdženata nisu radili četiri godine, u fabrici očekuju probleme zbog pucanja cijevi, ali, kako kaže Mehmedović, s njima još mjesec ostaju dvojica varilaca preduzeća “Umel”, koji će pratiti razvoj situacije.

- Mi smo dobili urbanističku i građevinsku dozvolu, budući da prethodno rukovodstvo “Dite” nije imalo dozvolu za parovod. Čekamo još upotrebnu dozvolu nadležnih organa da bismo počeli s testiranjem sistema, a potom postepeno s proizvodnjom - istakao je Mehmedović.

Dok su se izvodili radovi na sanaciji parovoda, u manjim objektima pojavili su se proizvodi koje je svojevremeno “Dita” radila za “Beohemiju” iz Beograda.

Općinska inspekcija

- Upozorili smo javnost, ali i nadležnu kantonalnu i općinsku inspekciju da se na policama manjih trgovina nalaze proizvodi s oznakom “Dita” kojima je davno istekao rok trajanja. U pitanju je klasična prevara i podvala potrošačima, a iza svega stoje osobe koje su godinama uništavale “Ditu” - kazao je Mehmedović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik