Rudarstvo veliki razvojni potencijal Srbije

Bez autora
Dec 01 2015

Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić izjavio je danas da Predlog zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima predstavlja podsticaj za investicije u ovu oblast, u kojoj, kako je naveo, Srbija ima značajne potencijale. Antić je, obrazlažući predloženo zakonsko rešenje u Skupštini Srbije, istakao da se tim aktom svima koji se odluče da investiraju i istražuju u ovoj oblasti daje garancija da će dobiti eksploataciono pravo. On je ukazao na to da su u izradi ovog zakona, osim predstavnika resornog ministarstva, učešće uzele i sve relevantne institucije, ali i fakulteti i kompanije među kojima neke učestvuju u istraživanjima. Ministar je objasnio da je cilj da ovaj zakon na moderan način unapredi sektor rudarstva kako bi naša zemlja bila atraktivno mesto za ulaganje.

Rudarstvo veliki razvojni potencijal SrbijeMinistar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić izjavio je danas da Predlog zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima predstavlja podsticaj za investicije u ovu oblast, u kojoj, kako je naveo, Srbija ima značajne potencijale.

Antić je, obrazlažući predloženo zakonsko rešenje u Skupštini Srbije, istakao da se tim aktom svima koji se odluče da investiraju i istražuju u ovoj oblasti daje garancija da će dobiti eksploataciono pravo.

On je ukazao na to da su u izradi ovog zakona, osim predstavnika resornog ministarstva, učešće uzele i sve relevantne institucije, ali i fakulteti i kompanije među kojima neke učestvuju u istraživanjima.

Ministar je objasnio da je cilj da ovaj zakon na moderan način unapredi sektor rudarstva kako bi naša zemlja bila atraktivno mesto za ulaganje.

Prema njegovim rečima, naši značajni potencijali su u litijumu, bakru, zlatu, nafti i gasu, pri čemu je za takve strateške sirovine previđena veoma efikasna procedura u vezi sa svim administrativnim barijerama koje su do sada postojale.

Takođe, kako je dodao, predviđen je niz operativnih mehanizama i garancija onima koji krenu u proces istraživanja da će imati utaban i jasno definisan put.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik