Saudijska Arabija uskoro dobija najvišu zgradu na svetu

Bez autora
Dec 01 2015

Za dovršetak izgradnje “Kraljevske kule“ u lučkom gradu Džedi na obali Crvenog mora nedavno su obezbeđena finansijska sredstva, što znači da bi Burdž kalifa u Dubaiju uskoro mogla da ostane bez titule najviše građevine na svetu.U Kraljevsku kulu biće smeštena opservatorija, kancelarije, hotel “Četiri godišnja doba” od 200 soba i 481 stan. Za sada je izgrađeno 26 spratova, a zgrada bi trebalo da bude dovršena 2020. godine. Imaće 200 spratova, a sa svojih 1000 metara visine nadmašiće Burdž kalifu u Dubaiju (830m), što znači da će postati najviša građevina na svetu.

Saudijska Arabija uskoro dobija najvišu zgradu na svetuZa dovršetak izgradnje “Kraljevske kule“ u lučkom gradu Džedi na obali Crvenog mora nedavno su obezbeđena finansijska sredstva, što znači da bi Burdž kalifa u Dubaiju uskoro mogla da ostane bez titule najviše građevine na svetu.

U Kraljevsku kulu biće smeštena opservatorija, kancelarije, hotel “Četiri godišnja doba” od 200 soba i 481 stan.

Za sada je izgrađeno 26 spratova, a zgrada bi trebalo da bude dovršena 2020. godine. Imaće 200 spratova, a sa svojih 1000 metara visine nadmašiće Burdž kalifu u Dubaiju (830m), što znači da će postati najviša građevina na svetu.

Za dovršetak izgradnje izdvojeno je 1,2 milijarde dolara, piše britanski "Telegraf".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik