Vlada prihvatila garanciju Nortstara

Bez autora
Dec 20 2015

Vlada je prihvatila činidbenu garanciju Hipotekarne banke koju je dostavila kompanija “Northstar” za ugovor o dugoročnom zakupu zemljišta za izgradnju turističkog kompleksa u mjestu Rose kod Herceg Novog. Ugovor je stupio na snagu 26. avgusta 2013. godine kada je potpisan i aneks o dugoročnom zakupu. Rok za dostavljanje činidbene garancije istekao je 27. avgusta. S obzirom da u ugovorenom roku nije dostavio garanciju, konzorcijum je bio dužan da Vladi plaća kaznu od pet hiljada eura za svaku sedmicu zakašnjenja. “Northstar” je 27. novembra Sekretarijatu za razvojne projekte dostavio predlog činidbene garancije Hipotekarne banke na iznos od milion eura, sa rokom važenja do 21. decembra naredne godine, naplative na prvi poziv, bez prava prigovora.

Vlada prihvatila garanciju NortstaraVlada je prihvatila činidbenu garanciju Hipotekarne banke koju je dostavila kompanija “Northstar” za ugovor o dugoročnom zakupu zemljišta za izgradnju turističkog kompleksa u mjestu Rose kod Herceg Novog. Ugovor je stupio na snagu 26. avgusta 2013. godine kada je potpisan i aneks o dugoročnom zakupu, piše Pobjeda.

Rok za dostavljanje činidbene garancije istekao je 27. avgusta. S obzirom da u ugovorenom roku nije dostavio garanciju, konzorcijum je bio dužan da Vladi plaća kaznu od pet hiljada eura za svaku sedmicu zakašnjenja.

“Northstar” je 27. novembra Sekretarijatu za razvojne projekte dostavio predlog činidbene garancije Hipotekarne banke na iznos od milion eura, sa rokom važenja do 21. decembra naredne godine, naplative na prvi poziv, bez prava prigovora.

Sekretarijat za razvojne projekte se 30. novembra obratio Ministarstvu finansija tražeći mišljenje o tome da li se Hipotekarna banka može smatrati prihvatljivom za Vladu, kao garant koji će izdati predmetnu činidbenu garanciju, navodi se u informaciji koju je usvojila Vlada.

Vlada je prolongirala kompaniji "Northstar" do kraja februara naredne godine rok za dostavljanje bankarske garanicije da će u toku prve faze realizacije projekta na hercegnovskom dijelu poluostrva Luštica investirati 141,8 milion eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik